Glavna nagrada za Ottavia Brajka

Ob obeležitvi občinskega praznika v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane 11. julija 1944 so podelili tudi občinska priznanja. Glavno nagrado je dobil Ottavio Brajko za življenjsko delo na glasbenem področju in izjemen prispevek k promociji občine.

Ottavio Brajko je  dobil nagrado  za življenjsko delo. Foto: Magic, CKŠP Izola
Ottavio Brajko je dobil nagrado za življenjsko delo. Foto: Magic, CKŠP Izola

IZOLA > Ker so vse fotografije in video spoti Ottavia Brajka prikazovali Izolo, so ga označili za njenega ambasadorja. Rodil se je v Baredih, leta 1942, in pred 50 leti ustanovil enega prvih primorskih narodnozabavnih ansamblov, za katerega je napisal glasbo in nekaj besedil. Izdali so sedem plošč in zgoščenko, nekaj pesmi je postalo zimzelenih, nastopali so med našimi rojaki v Kanadi, Avstraliji, Argentini, Urugvaju in Braziliji.

Plaketo z zlatim grbom je dobila tudi OŠ Vojke Šmuc za 200. obletnico podružnične šole v Kortah, najstarejše slovenske šole v Istri, 2100 evrov denarne nagrade pa Nadja Gregorovič za življenjsko delo na področju športa in delo na drugih področjih. Predsednica Balinarskega društva KS Jagodje-Dobrava je od leta 2005 gonilna sila Društva upokojencev te KS, več kot desetletje vodi žensko balinarsko ekipo Društva upokojencev Izola in je pobudnica Pierininega memoriala.

Plaketo s srebrnim grbom pa so dobili Viljem Kern, Nerina Bonassin Battelli in Anica Adamič. Podjetje Kern se ukvarja z visoko tehnologijo, njegova zgodba o uspehu se je začela v izolski garaži pred 50 leti. Viljemov oče Vladimir Kern je pustil službo tehnologa v Tomosu in začel s proizvodno rezilnih pestičev ali “igel”. Leta 1986 je v proizvodnjo vključil sina Viljema, ki se je v devetdesetih letih lotil projekta normalij.

Battellijeva, psihoterapevtka, učna terapevtka in supervizorka iz integrativne gestalt psihoterapije, od leta 2010 nudi svetovanje, diagnostiko in psihoterapijo izolskim otrokom in družinam v okviru koprskega Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše, s pomočjo občine in Lions cluba je lani v Izoli dobila nove prostore. Pred tem je bila 28 let psihologinja in svetovalna delavka na OŠ Dante Alighieri. Adamičeva je več kot 30 let delala v Domu upokojencev in bila znana po tem, da je znala potolažiti tiste, ki so se znašli v stiski. Bila je ena prvih, ki se je vključila v dejavnost Starejši za starejše za pomoč starejšim na domu.

Posebno zahvalo je dobil Pavle Hevka, vodja nadzora za vzdrževanje cest na direkciji za infrastrukturo in predsednik Turistične zveze Slovenije - za izjemne zasluge pri prekategorizaciji obalne ceste in umiku prometa ter za gradnjo krožišča na Belvederju.


Najbolj brano