Sodišče odredilo pripor zoper Sergeja Racmana

Prejšnji teden je specializirano državno tožilstvo takoj po hišnih preiskavah na naslovih slovenskih podjetij podjetnika Sergeja Racmana zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe prostitucije v savna klubu Marina predlagalo sodišču, da tudi zanj odredi pripora. Na koprskem okrožnem sodišču so predlogu ugodili in za Racmana sredi tedna odredili pripor.

Zoper Sergeja Racmana je koprsko okrožno sodišče v teh dneh 
odredilo pripor. Foto: Mitja Marussig
Zoper Sergeja Racmana je koprsko okrožno sodišče v teh dneh odredilo pripor. Foto: Mitja Marussig

KOPER > Zadeva Marina dobiva od pozne pomladi nove razsežnosti. Šestim osumljenim zaradi zlorabe prostitucije in pranja denarja v savna klubu Marina, ki so od konca januarja v priporu, se utegne pridružiti še sedmi osumljenec - podjetnik Sergej Racman, zoper katerega je nedavno sodišče razširilo preiskavo. Specializirano državno tožilstvo je takoj po hišnih preiskavah na naslovih slovenskih podjetij Racmana zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe prostitucije zoper njega predlagalo odreditev pripora. Na koprskem okrožnem sodišču so v teh dneh zanj odredili pripor.

Prejšnji teden so v hišnih preiskavah na sedežih družb poslovneža Racmana na Šmartinski cesti v Ljubljani preiskovalci zaradi njegove domnevne vpletenosti v nezakonite posle savna kluba Marina na Ajševici iskali predvsem pisno in elektronsko korespondenco z ostalimi osumljenimi, ki so vodili posle v savna klubu na Ajševici. Z odredbo sodišča naj bi iskali podatke, s katerimi tožilstvo že razpolaga, saj se na njih sklicuje v zahtevi za preiskavo, je prejšnji teden povedal njegov odvetnik Mitja Jelenič Novak.

Racman se je z odvetnikom že pritožil na sklep o uvedbi preiskave. Med razlogi za pritožbo sta navedla tudi to, da podjetnik še ni bil zaslišan. Racmanu je sodišče sicer poslalo vabilo na zaslišanje sredi junija, a se je takrat opravičil.

Preiskovalci so naknadno ugotovili da so bila Racmanova podjetja, tudi tista s sedežem na Slovaškem, povezana s podjetji, ki so upravljala z Marino na Ajševici.

Preiskava proti 17 osumljenim in eni pravni osebi intenzivno poteka že od marca. V priporu so poleg Mariborčanov Dejana Šurbka in Jožeta Kojca ter domačinke Vesne Ternovec Romuni Marian-Adrian Serban, Aurel Donose in Raj Stoica. 23. julija se za priprto šesterico izteče šestmesečni priporni rok. Sodišče bi jim lahko pripor podaljšalo, če bi do takrat specializirano tožilstvo vložilo obtožbo proti njim.


Najbolj brano