Novi obrazi v rokometnem Kopru

Koprski rokometni prvoligaš je po lanski sezoni, ki jo je končal na petem mestu, precej spremenil zasedbo. Temu so botrovali predvsem odhodi ključnih igralcev, ki so s prestopi naredili korak naprej v svojih karierah. Po besedah odgovornih v RD Koper pa so igralski mozaik za naslednjo sezono že sestavili.

Bodo koprski navijači tako množično podpirali tudi prenovljeno 
domačo zasedbo? Foto: Tomaž Primožič/FPA
Bodo koprski navijači tako množično podpirali tudi prenovljeno domačo zasedbo? Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Večji del “zlate generacije” domačih rokometašev se je po končani sezoni od ekipe poslovil. Igralci, ki so koprski rokomet ponovno postavili na zemljevid, bodo v naslednji sezoni igrali v drugih klubih. Serijo odhodov je v zimskem prestopnem roku začel slovenski reprezentant Aleks Vlah, ki se je preselil k hrvaškemu Zagrebu. Poleg njega so klubski dres zamenjali tudi Nino Grzentič (preselil se je na Slovaško k Tatranu), Adam Bratkovič (odšel je k Creteilu v Francijo), Dani Zugan (v Maribor) in Marko Matijašević (h Grosvaldstadtu v tretjo nemško ligo). Potem ko so bile vratarske predstave koprskih čuvajev mreže v večjem delu sezone slabe, sta klub zapustila tudi Mirza Haseljić in Martin Kocjančič.

Nejc Poklar odslej direktor

Poleg omenjenih je s svojo profesionalno kariero zaradi poškodbe zaključil tudi Nejc Poklar. V klubu so mu ponudili vlogo direktorja kluba. “Ponujeno priložnost si štejem v veliko čast. Imel bom možnost, da za koprski rokomet naredim nekaj tudi po drugi strani. Tudi v novi vlogi bom dal vse od sebe, zagotovo pa prinašam novo energijo, drugačen pogled in pomembne igralske izkušnje,” je povedal novi direktor koprskega kluba. Poklar je moral zaradi hujše poškodbe pred meseci sprejeti težko odločitev: “Noben športnik si ne želi kariere skleniti na tak način. Bilo je težko, a ravno to, da sem takoj dobil drugo ponudbo iz kluba, mi je olajšalo odločitev.”

Nekaj okrepitev in mladinci

A s kadrovanjem, ki bo za novo sezono po številnih odhodih ključno, so v klubu v veliki meri že končali. Poleg tega, da bo lahko Uroš Rapotec, ki bo tudi v novi sezoni vodil koprsko ekipo, računal na precej mladincev, bo imel na voljo tudi nekaj novih obrazov. Poleg Tržačana Thomasa Postogne bosta vratarja 21-letni Gašper Dobaj, ki bo v Kopru igral kot posojen igralec Celja, in 22-letni Aleš Štavar. Slednji je sicer otrok hrpeljske rokometne šole, ki pa je v koprskih mlajših selekcijah že igral.

Novinec je tudi 20-letni Matevž Žagar, ki lahko igra na položaju levega ali srednjega zunanjega igralca. V prejšnji sezoni je minute nabiral v ekipi Mokerca. Do konca sezone 2021/22 pa je pogodbo podpisal 24-letni desni zunanji rokometaš Jaka Avsec, ki prihaja iz Šmartnega. Poleg omenjenih novincev v koprskem klubu računajo še na svoje domače moči. Bor Breznikar, Andraž Makuc in Denis Konjević so prvi trije, ki bodo mladinske vrste zamenjali za člansko moštvo.


Najbolj brano