Dnevi prvinskega zvoka v Brdih

Jutrišnji večer bo na travniku Gradu Dobrovo v Brdih rezerviran za ljubitelje prvinskega zvoka. Zadoneli bodo gongi, bobni, didgeridoo, harfa, tibetanske posode, oceanska školjka, pesmi ...

Ob gradu Dobrovo v Brdih bo jutri zazvenel prvinski zvok. Foto: Peter Marinič
Ob gradu Dobrovo v Brdih bo jutri zazvenel prvinski zvok. Foto: Peter Marinič

DOBROVO > Že v starih časih so zvok uporabljali za čaroben učinek na človeški um. Z različnimi tehnikami so ustvarjeno energijo zvoka uporabljali za krepitev fizičnega in mentalnega zdravja ter širjenja zavesti.

Peter Marinič in Tatjana Jug, prireditelja dnevov prvinskega zvoka, napovedujeta, da bo petkov večer namenjen zvoku, ki očara, boža, zdravi in nasmeji.

S pričetkom ob 20. uri bodo “zaigrali” Noris Zorat (šamanski boben), Catia Dinoni (starodavne zdravilne pesmi), Matej Kovačič (čutna povezava z naravo), Urban Brenčič (oceanska školjka), Leon Koršič (zemeljski didgeridoo), Andrej Hrvatin (kristalna harfa), Špela Lael Cvetko (tibetanske posode, gongi) ter Manca & Franko (angelsko petje).

Vstopnine ne bo. V soboto sledijo delavnice s petkovimi izvajalci, v nedeljo pa se bodo odpravili na energijski pohod po Brdih.


Najbolj brano