V novi številki Primorskih novic preberite

Avstrijski igralniška družba Novomatic, ki je lani ustvarila pet milijard evrov prihodkov, ima prek družbe Novo investicije v lasti že osem igralnih salonov v Sloveniji. Pred kratkim je prevzel tudi novogoriški igralni salon Casino Princess. Ali prihod Novomatica pomeni, da ga dolgoročno zanima tudi Hit? O tem lahko za zdaj le ugibamo.

 Foto: Leo Caharija/Arhiv PN
Foto: Leo Caharija/Arhiv PN

Nekdanja direktorica ni priznala krivde

“Ne priznam,” je konec prejšnjega tedna sodnici Meliti Černe odgovorila Majda Peroša, nekdanja direktorica družbe Rin plus, vpletena v domnevno goljufijo, s katero naj bi obtoženi oškodovali evropsko in državno blagajno.

Zaman iščejo specialista

Kdor se želi v sežanskem zdravstvenem domu v ambulanti za medicino dela in športa naročiti na pregled, mora čakati približno tri mesece. Izjema so tisti, ki potrebujejo zdravniško potrdilo ob zaposlitvi. Razlog je prezasedenost specialista, zato že nekaj časa iščejo še enega.

Proti toči, škodljivcem in prevaram

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je spet obiskala Primorsko. V pogovoru s sadjarji je obljubila pomoč pri preventivi.

Dvig cene jezi občane

Svet občine Idrija je podražil cene osnovnih komunalnih storitev kljub poprejšnji enotni razpravi, da sanacije komunale ne more naprtiti občanom.

Sosedje pozdravljajo istrsko konkurenco

V Piranu in ostalih istrskih občinah bodo morali zelo pohiteti, če bodo hoteli do 31. decembra sestaviti dovolj zanimivo, strokovno in finančno utemeljeno projektno knjigo, s katero bodo kandidirali za Evropsko prestolnico kulture v letu 2025. Sosedje iz Nove Gorice so nekaj korakov pred njimi, a Istrane spodbujajo in se veselijo konkurence.

Odbojkarji sredi sezone ostali brez vode

“Ta poteza je načrtovana in je politične narave. Zakaj so nam vodo izklopili ravno sredi sezone? Zahtevamo, da nam jo nemudoma vrnejo,” se je na potezo občine Ankaran, ki je društvu 1. julija izklopila vodo in elektriko, odzvala Karmen Gec, predsednica Športnega društva Ankaran.

Obnavljajo cestišči v Dekanih in Žusterni

Pred dnevi so v Dekanih, na glavni cesti proti vasi, in na Mejni poti v Žusterni začeli obnavljati cestišči. Sklenili so tudi nekaj manjših naložb v zaledju.

Na suhem oba novejša gumenjaka

Da pomorski policisti sredi turistične sezone “gostujejo” na plovilih uprave za pomorstvo in ribiških inšpektorjev, še najbolj zgovorno priča o kroničnih težavah s policijskimi plovili.

Andrej Razdrh: “Rasli bomo skozi prvenstvo”

Trener Tabora Andrej Razdrh je pred začetkom nogometnega prvenstva na realnih tleh.

“Primorska je zelo fotogenična”

“Ako mi bo dano, bom decembra dočakal 60 let življenja na planetu Zemlja,” pravi igralec Roman Končar. Prirejal ne bo nikakršnih “megastičnih rojstnodnevnih bakanalij”, jubilej želi praznovati z gledalci - in to kar šestkrat, začenši v četrtek na ankaranski plaži, z brezplačno projekcijo družinske komedije Vlomilci delajo poleti.


Najbolj brano