Iračana ovadili zaradi suma poskusa umora policista in poskusa uboja taksista

Po nedeljski drami, ki se je dogajala na izvozu vipavske hitre ceste na Vogrskem, so policisti popoldne na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku novogoriškega sodišča na vozičku pripeljali 26-letnega Iračana. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Po nedeljski drami, ki se je dogajala  na izvozu vipavske hitre ceste 
na Vogrskem, so policisti popoldne na zaslišanje k preiskovalnemu 
sodniku novogoriškega sodišča  na vozičku pripeljali  26-letnega 
Iračana. Foto: Ana Cukijati
Po nedeljski drami, ki se je dogajala na izvozu vipavske hitre ceste na Vogrskem, so policisti popoldne na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku novogoriškega sodišča na vozičku pripeljali 26-letnega Iračana. Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA > Dopoldne so novogoriški kriminalisti še nadaljevali z nujnimi preiskovalnimi dejanji, med drugim naj bi zaslišali tudi oškodovanega taksista. Med tem so 26-letnega Iračana odpustili iz bolnišnice, zato so ga kriminalisti zaslišali na novogoriški policijski postaji. Popoldne so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave, je pojasnil, da so ga kriminalisti ovadili zaradi suma več kaznivih dejanj: poskusa uboja taksista, poskusa umora policista, ki se zgodil, ko je ta opravljal naloge varovanja javne varnosti, in odvzema vozila.

Drama med taksistom in 26-letnim Iračanom se je začela v nedeljo popoldne med vožnjo po hitri cesti proti Ljubljani. Ko je 53-letni taksist iz Nove Gorice ugotovil, da moški nima denarja za plačilo prevoza, je želel z vožnjo čim prej zaključiti. Po nekaj kilometrih vožnje je na Vogrskem zapeljal s hitre ceste. Takrat ga je storilec napadel z olfa nožem, mu grozil in ga poškodoval po desni strani vratu.

Po klicu očividk, ki sta na cesti opazili okrvavljenega taksista, sta na Vogrsko prihitela policista in mu preprečila krajo vozila.

Iračan je prišel iz avta, policista pa sta ga v angleščini pozivala, naj se preda. Ko je z olfa nožem v roki šel proti enemu policistu, je drugi najprej v zrak izstrelil opozorilni strel, a ker osumljeni z napadom ni prenehal, ga je policist ustrelil v spodnji del desne noge. Osumljenec je obstal, policista pa sta ga obvladala, mu vzela nož, s katerim je pred tem porezal taksista in grozil policistoma, ter ga vklenila. Nato so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer so ga operirali in mu odstranili naboj. Ko je bil v bolnišnici, so ga ves čas nadzirali policisti, saj so zanj odredili pridržanje.


Najbolj brano