V novi številki Primorskih novic preberite

V Hrastovljah razliti kerozin ni niti po nedeljskih padavinah pritekel do rižanskega vodnega vira, toda vremenoslovci so v ponedeljek napovedali nove padavine. Na kraju nesreče so že dvakrat opravili georadarske meritve, pa še vedno ne vedo natančno, kje pod zemljo je kerozin in kako se širi.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

Šarec pravi, da center v Jelšanah zdaj ni potreben

“Registracijski center ta hip ni potreben. Če bi se ponovil migrantski val iz leta 2015, pa bi ga morali že po zakonu vzpostaviti,” je bil v Ilirski Bistrici jasen predsednik vlade Marjan Šarec.

V izolskem lokalu streljal s pištolo v zrak

Policisti so med vikendom ukrepali zaradi dveh hujših izgredov, prvi se je zgodil v noči na soboto v Portorožu, drugi pa v nedeljo, kmalu po polnoči, v Simonovem zalivu.

Veter je dvignil 15-tonski opaž z armaturo

V Grafistu so v ponedeljek dopoldne sanirali gradbeni oder na nedokončanem objektu Solis na Bonifiki. Močni sunki tramontane so ga namreč konec tedna nevarno nagnili in poškodovali.

Bo ambulanta na Škofijah v nepremičninski agenciji?

Krajani Škofij lahko še do petka oddajo anonimne anketne vprašalnike o potrebi po ureditvi ambulante splošne medicine na Škofijah. V svetu tamkajšnje krajevne skupnosti in na zboru krajanov so prebivalci odločno izrazili željo po zdravstveni oskrbi v kraju, a so se doslej zadeve ustavile pri izvedbi in drugačnih pogledih prejšnjega občinskega vodstva.

Šarec: “Ne smemo pristati v neki drugi Evropi”

Napovedi italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija in predsednika Furlanije Julijske krajine Massimiliana Fedrige, da bo Italija mejo s Slovenijo po potrebi varovala z ovirami, premier Marjan Šarec, s katerim smo se v nedeljo pogovarjali v Števerjanu, jemlje z rezervo.

Na travo bodo morali še malo počakati

V novogoriškem športnem parku obnavljajo travnato površino na stadionu.

Delavci ostali brez udeležbe pri dobičku

Bilančni dobiček družbe Hit za poslovno leto 2018 znaša 4,4 milijona evrov, od tega se 1,2 milijona evrov nameni za plačilo dividend delničarjem, preostanek pa ostane nerazporejen.

Hit: območje ob meji ni več primerno za turizem

Nedavno se je iztekel rok za oddajo nezavezujočih ponudb za nepremičnine, ki jih Hit ne potrebuje za svojo osnovno igralniško dejavnost.

Svobodomiselna pijača z nešteto obrazi

Stična točka za ljubitelje in ponudnike vse bolj priljubljenega gina postaja na Krasu Gin&Brin festival, ki so ga v Dutovljah letos pripravili že tretjič.

Melodije od Pirana do Nove Gorice

Med prireditve, nad katere se je konec tedna zgrnilo neusmiljeno nebo, sodi tudi prva revija primorske popularne glasbe, ki se je v nedeljo z vrta piranskega Pastoralno kulturnega centra Georgios zatekla pod streho koprskega gledališča.

Mlajši so ga gledali v hrbet

Premor v koledarju primorskih pokalnih tekov v naravi so izkoristili organizatorji turistično-rekreativnega Soča outdoor festivala ter na duatlon in štiri teke privabili kar 1300 udeležencev.


Najbolj brano