Danes se začne Primorski ulični festival

Danes smo v Kopru v objektiv ujeli del organizacijsko-umetniške ekipe, ki bo poskrbela za začetek 17. mednarodnega Primorskega uličnega festivala. Ob 19. uri ga bo na Ukmarjevem trgu odprl urugvajsko-italijanski potujoči kabare treh uličnih umetnikov.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

KOPER > V minulih 17 letih je PUF gostil več kot 800 uličnih in lutkovnih skupin ter umetnikov iz več kot 40 držav Evrope in sveta, v prihodnjih devetih festivalskih tednih pa se bodo zvrstile raznolike uprizoritve lutkovnih in uličnih gledališč, interaktivnih dogodkov, delavnic, iger in koncertov. Poudarek je še vedno in predvsem na lutkovni umetnosti, pravita Maja Bavdaž Gross in njen sin Matija Solce, zaslužna za združitev PUF-a in potujočega festivala Plavajoči grad, ki bo konec avgusta pljuskal po istrskem zaledju in v Kopru.

Danes ob 19. uri bo ulični festival na Ukmarjevem trgu (v primeru slabega vremena v Taverni) odprl urugvajsko-italijanski potujoči kabare treh uličnih umetnikov, ki med srečanji pomešajo svoje kovčke in zgodbe, smeh in glasbo ter tako sestavijo nenavaden koncert. Festivalski odprti oder je letos še bolj odprt, na njem v slogu “last minute” lahko nastopijo vsi, ki se jim uspe prijaviti vsaj urico pred začetkom nastopa.

Danes ob 19.30 bo program nadaljeval Andrej Rozman - Roza s predstavo Balon velikon v produkciji svojega Rozin teatra, ob 20. uri bodo ulično gledališče, cirkusa in commedio dell’arte akrobatsko prepletali nemško-argentinski Los Filonautas, ob 21. uri pa bo na teatraličnem koncertu nastopil mednarodno pisani sekstet Fekete Seretlek, ki ga sestavljajo harmonikar Matija Solce, violončelistka Anička Bubniková, kontrabasist Pavol Smolárik, violinist Jiři N. Jelinek, trobentač Jan Meduna in tolkalist Ivo Sedláček.


Najbolj brano