V Žusterni nastopilo kar 328 plavalcev iz 21 klubov

Odprti olimpijski bazen v Žusterni je v soboto gostil 12. pokal Kopra v plavanju. Organizatorji iz Plavalnega kluba Koper so poskrbeli, da je nastopilo kar 328 plavalcev iz 21 različnih klubov.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŽUSTERNA > Pokal Kopra, ki vsako leto poteka ob obletnici Plavalnega kluba Koper (letos šteje 61 let), je ponovno navdušil. Organizatorjem je tudi tokrat šlo na roko tudi vreme. Znova je kulisa bazena v Žusterni, ki leži tik ob morju, privabila tudi precej vrhunskih plavalcev.

Med temi velja izpostaviti primorskega asa in člana koprskega plavalnega kluba Matjaža Markiča, ki je spet pokoril vso konkurenco in ubranil lanskoletno zmago. Tokrat je bil najboljši na 50 in 100 metrov prsno. “Odkar miting za pokal Kopra obstaja, se ga vedno z veseljem udeležim. Tudi ko sem še kot aktivni plavalec nastopal na velikih tekmovanjih, kot so evropska in svetovna prvenstva ali olimpijske igre, sem našel čas za domače tekmovanje. Gre za posebno doživetje, saj plavaš pred domačimi navijači, znanci, družino. Prav zato mi je še nekoliko bolj v ponos, ko pokal Kopra ostane doma. Poleg tega pa moramo Primorci drugim pokazati, da se tu še vedno dobro plava,” je povedal najboljši plavalec v zgodovini primorskega plavanja Markič, ki mu je tokrat v bazenu družbo delal devetletni sin Tim. “Ta tekma je bila še nekoliko bolj posebna, saj je z menoj v isti disciplini nastopal tudi moj sin. Nanj sem zelo ponosen. Vse skupaj je še toliko bolj zanimivo, saj se prav dobro spominjam svojih začetkov. Zdaj pa je tu že moj sin, ki plava tako rekoč ob meni,” je še dodal Markič.

Matjaž Markič s sinom Timom

Med dekleti je lanskoletno zmagovalko Erin Rant nasledila 31-letna Jeseničanka Anja Klinar (PK Gorenjska Banka Radovljica). Dobitnica številnih medalj z mednarodnih tekmovanj je pometla z vso konkurenco in tako prejela pokal in nagrado za najboljši seštevek točk dveh rezultatov. Bila je najboljša na razdalji 200 metrov prosto in 50 metrov delfin. Sicer so se plavalci vseh starosti pomerili v devetih, predvsem krajših disciplinah. Na enem od bolj množičnih slovenskih plavalnih tekmovanj je bilo bilo za uspešno plavanje s kolajnami nagrajenih kar 17 primorskih plavalcev.


Najbolj brano