V novi številki Primorskih novic preberite

“Vodooskrba v Istri poteka nemoteno. Na vse načine se trudimo, da bomo kerozin prestregli, preden bi vstopil v cevovod,” zatrjujejo v Rižanskem vodovodu. V pričakovanju obilnejše pošiljke dežja so napovedali, da bodo poslej vodo vzorčili štirikrat namesto trikrat dnevno.

 Rižanski vodovod bo vodo poslej vzorčil  štirikrat dnevno. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Rižanski vodovod bo vodo poslej vzorčil štirikrat dnevno. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Pijan s porschejem zletel z avtoceste

Nedeljska nočna vožnja se je slabo končala za 26-letnega domačina. Peljal se je po avtocesti od Kozine proti Ljubljani, pri izvozu Divača pa se je s porschejem zaletel v odbojni meh in končal v jarku.

Motoristi pod drobnogledom policistov

Preživeli smo dan s specializirano enoto za nadzor prometa, ki je v Posočju vzela pod drobnogled motoriste. Preglasen tricikel je Slovaku prinesel 400 evrov kazni. Zasoljeno globo si je prislužila tudi motoristka, ki se je želela otresti civilne patrulje.

Tinkarina zmaga

S pesmijo Pojdi z mano do konca je Tinkara Kovač prepričljivo odnesla zmago na sobotnem festivalu Melodij morja in sonca.

Kam med počitnicami?

Preverili smo, kako je na Postojnskem, Sežanskem in Bistriškem poskrbljeno za počitniško varstvo šolarjev.

Na Bonifiki brez piknikov

V koprskem zavodu za šport smo poizvedeli, zakaj v športnem centru Bonifika ni dovoljeno druženje ob prigrizkih in pijači.

Rdeča luč za prodajo lastnice Vinakopra

V Dutb menijo, da je dosežena cena za polovico Adriafina prenizka.

Na vrsti je Bazara

V zadnjih nekaj letih je država posodobila številna bolj prometna križišča na svojih cestah na ožjem Goriškem. Zdaj sta na vrsti dve na Bazari

Dragocene izkušnje za Mangart

Promocijski dan umirjanja prometa so brez izjeme pohvalili vsi, ki so se v soboto z javnim prevozom iz Loga pod Mangartom popeljali na Mangartsko sedlo. Obiskovalce je z izpiljeno logistiko vozilo pet kombijev.

Istrske trme še ni odplaknilo

Na letošnjem festivalu MareziJazz so se razveselili podpore, a program je pretrgalo neurje.

Poklon Mirandi Caharija

Na dvorišču Muzeja filmskih igralcev v Divači so v petek tradicionalno prireditev Poklon na rojstni dan Ite Rine priredili v čast Mirandi Caharija, gledališki, filmski in televizijski igralki.

Priloga Šport

> Vrnitev Dominike Mrmolja

> V Žusterni najboljša Markič in Klinarjeva

> V Bilje letos pridejo sosedje iz Gorice


Najbolj brano