Novo vodstvo in novi cilji Dekančanov

Nogometaši Jadrana Dekanov, enega od petih klubov, ki bodo zastopali primorske barve v drugi SNL, so po krajšem premoru že pričeli s pripravami. Potem ko se je poskus z Nedžadom Okčićem in Alfredom Jermanišem izkazal za klavrnega, so Pesjani priprave na novo tekmovalno sezono, ki jo bodo doma odprli 28. julija proti Dravi, vstopili s svežimi močmi.

Luka Stepančič (št. 2) bo eden nosilcev Jadranove igre tudi v novi 
sezoni. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Luka Stepančič (št. 2) bo eden nosilcev Jadranove igre tudi v novi sezoni. Foto: Zdravko Primožič/FPA

DEKANI > Resda se nova sezona v drugi SNL prične šele konec meseca, a je v Dekanih pestro že nekaj tednov. Glavne novosti so menjave na vodilnih mestih in spremembe v igralskem kadru. Trenutno se na treningih poti več kot 30 nogometašev, prva prava selekcija pa sledi konec tega tedna.

Nova predsednik in trener

V minulih tednih je bilo vroče predvsem v klubskih pisarnah, kjer je predsedniški stolček po osmih letih zapustil Patrik Piciga. Nasledil ga je mladi, šele 29-letni Marko Drljić, ki si predvsem želi voditi stabilnega drugoligaša. “Radi bi nadaljevali uspešno delo prejšnjega vodstva. Naša vizija je biti stabilen drugoligaš, ki se bo boril za mesta v zgornji polovici lestvice. Ključno je, da dvignemo raven nogometa v vseh selekcijah. Želimo si uveljaviti še več domačih nogometašev,” je o ciljih, ki jih ima novo vodstvo, povedal Drljić.

Marko Drljić

novi predsednik NK Jadran Dekani

“Ključno je, da dvignemo raven nogometa v vseh selekcijah. Želimo si uveljaviti še več domačih nogometašev.”

Jadran Dekane je še v lanski sezoni vodil izkušeni Nedžad Okčić, ki je skupaj z Alfredom Jermanišem skrbel tudi za kadrovanje. Poskus se vodilnim v klubu ni obrestoval, Pesjani so sezono, v kateri so napovedovali mirno plovbo na sredini lestvice, končali na skromnem 13. mestu. Sveže moči so zato nujne, prva sprememba, ki so jo odgovorni v klubu naredili, pa je bilo imenovanje glavnega trenerja. Od letošnje sezone bo to primorskim ljubiteljem nogometa manj znani Erik Kržišnik. “Gre za trenerja, ki je specialist za delo z mladimi nogometaši. Hitro smo našli skupni jezik. Je zelo motiviran in ker si želimo razvijati mlade nogometaše, je Erik pravi naslov za to,” še dodaja novi predsednik.

Čeprav je Kržišnik novinec na klopi Jadrana, mu optimizma pred začetkom sezone ne manjka. “Moj cilj je prvo mesto. Morda zveni nerealno, a vsak trener, ki sede na klop nekega kluba, si mora postaviti visoke cilje. Prvi cilj je obstanek, a upam si napovedati, da bomo uvrščeni vsaj na sredini lestvice,” novo sezono smelo napoveduje novi glavni trener dekanske ekipe.

Kakšne bodo spremembe v moštvu?

Ključno vlogo bodo imeli seveda nogometaši, ki so priprave začeli že pred dvema tednoma. “Po dobrih treh tednih smo se že vrnili na igrišča. Veliko je novosti, glavni sta novo vodstvo in trenerski štab. Prav tako je tudi nekaj sprememb v igralskem kadru, a prava slika, kako bo videti moštvo v novi sezoni, se bo izoblikovala v naslednjih tednih,” poudarja dolgoletni kapetan Luka Stepančič.

Prav glede igralskega kadra je še največ neznank. Po lanski neuspešni sezoni sta se od ekipe že poslovila Dejan Banovič in Denis Bejdić. Na preizkušnji v tujini se je pred dnevi mudil Žan Nikolić, v lanski sezoni s 16 goli peti strelec druge SNL. Trenutno se v Dekanih pripravlja več kot 30 nogometašev, precej jih je iz mladinskih in članskih vrst Kopra. Zanimiv obraz je napadalec Mateo Verunica, ki je še lani nastopal za koprske kozličke. Prav tako sta dva novinca iz Srbije, a ju poimensko v klubu še ne želijo predstaviti.


Najbolj brano