Po ptujskem “Artu” v Valdoltri v nedeljo celjski Ljubi moj, vmes pa še koncerti

Niz brezplačnih prireditev Poletje v Ankaranu letos bogati kar tri prizorišča tik ob morju - že tradicionalno plažo Študent ob sobotah, plažo Valdoltra ob četrtkih, petkih in nedeljah, prvič pa v sodelovanju s hotelom Adria tudi istoimensko plažo v Ankaranu.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

ANKARAN > V Valdoltri je množico zbranih v nedeljo nasmejalo Mestno gledališče Ptuj z uprizoritvijo drame “Art”, ki jo je napisala Francozinja Yasmina Reza, v prevodu Suzane Koncut Verdellis pa že leta 2003 na ptujski oder postavila hrvaška režiserka Nenni Delmestre. Tri moške, katerih prijateljstvo doživi krizo, potem ko si eden o njih kupi pregrešno drago in zelo nenavadno modernistično sliko, že 16 let igrajo Tadej Toš, Vojko Belšak in Kristijan Ostanek, ki so se izkazali tudi na čudovitem prizorišču ob morju. Med zahajanjem sonca so bili kos motnjam iz okolice, Toš je z improviziranjem v predstavo duhovito vključil tudi preveč zgovorno gledalko v prvi vrsti, zaradi težav z ozvočenjem pa je na oder sredi predstave moral stopiti še tonski mojster Danijel Vogrinec, ki so ga igralci toplo sprejeli medse (na fotografiji).

Drevi ob 21.. uri bo na plaži Adria nastopila akustična zasedba Kranjci & Steffy, ki igra priredbe klasičnih skladb, etna, folka, jazza, svetovne glasbe in sodobnih uspešnic. V soboto po 22. uri bodo na plaži Študent nastopili srbski garažni rock/post-punk trio Repetitor, kamniški kaotični noise rock trio Nikki Louder in koprsko-izolski elektro rokerji SecondChanceBlown, ki so nedavno izdali svoj drugi dolgometražni album, vinilko Dewy Clothes On Shapes Long Gone.

V nedeljo ob 21. uri bo Slovensko ljudsko gledališče Celje v Valdoltri gostovalo s komično igro irske dramatičarke Elaine Murphy Ljubi moj, v kateri z monologi kot Roza, njena hči Lidija in vnukinja Neli nastopijo Anica Kumer, Barbara Medvešček in Živa Selan.


Najbolj brano