V Kopru se začenja festival Poletje z biseri

Kar 21 biserov šteje letošnja ogrlica koprskih poletnih koncertov, združenih v festival Poletje z biseri. Prihodnjo sredo, 10. julija, ga bo s svojim nastopom v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper odprl Rudi Bučar.

Neca Falk bo na odru lapidarija pokrajinskega muzeja nastopila 
17. julija. Foto: Andraž Gombač
Neca Falk bo na odru lapidarija pokrajinskega muzeja nastopila 17. julija. Foto: Andraž Gombač

KOPER > Festival Poletje z biseri, ki ga je Iztok Novak Easy razvil iz prireditve Maja z biseri, je lani prvič razvajal občinstvo v Kopru s sedmimi koncertnimi večeri, letos pa se vrača s potrojeno ponudbo. Od 10. julija do 23. avgusta se bo tako zvrstilo kar 21 dogodkov. Sredinim koncertom v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper se bodo pridružili še četrtkovi gledališki, stand-up in literarni večeri v Centru mladih Koper, kjer bodo ob petkih na sporedu tudi tematski jam-sessioni.

Prvi člen bo na ogrlico nadel Rudi Bučar, ki je v družbi Matevža Šaleharja Hama odprl že lanski festival. V sredo, 10. julija, bo nastopil na vrtu pokrajinskega muzeja, tokrat sam, brez spremljevalnih glasbenikov. Obljublja “železni” repertoar, ki ga bo kajpak začinil s svojim značilnim sproščenim istrskim humorjem.

17. julija bodo prišli na svoj račun ljubitelji zimzelenih pesmi Kajetana Koviča o mačku Muriju, muci Maci, Čombeju in njihovih zgodbah iz Mačjega mesta. Oder lapidarija bo tokrat pripadal Neci Falk.

Teden zatem, 24. julija, na muzejski vrt prihaja eden najzanimivejših hrvaških duetov Alba & Leo, ki ga sestavljata Alba Nacinovich, večkrat nagrajena skladateljica in diplomirana jazz pevka ter kitarist in doktor znanosti Leo Škec.

Nato se bosta 31. julija festivalski publiki predstavila hudomušna in eksotična devetčlanska primorska vokalno instrumentalna skupina Nesesari Kakalulu, ki bo z ritmično orientirano glasbo med obiskovalce sejala pozitivne vibracije, in Jure Lesar, umetnik, skladatelj, pesnik, tudi aktivist, ki bo svoj repertoar odigral z razširjeno zasedbo v akustični enačici.

Prva med avgustovskimi bo glasbena zgodba koroške pevke in kitaristke Ditke. Sledilo bo nekaj “mehkega, prijetnega in toplega”, nastop glasbene zasedbe Pliš, ki jo v jedru sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari, pred nekaj leti pa sta plišasta postala še Murat kot beatboxer ter Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah.

Festival bo zaključila ena izmed najbolj popularnih rock skupin na slovenski glasbeni sceni, zasedba Hamo & Tribute 2 Love. Na tokratnem koncertu bodo predstavili skladbe v slečeni različici.

Za prvi, Bučarjev koncert so vstopnice v predprodaji na voljo na Eventimovih prodajnih mestih (po 12 evrov), na dan koncerta pa jih bo mogoče kupiti na blagajni prizorišča.


Najbolj brano