Holding Kobilarna Lipica išče novo vodstvo

Do 15. julija je odprt razpis za delovno mesto direktorja družbe Holding Kobilarna Lipica, d.o.o., saj dosedanji vršilki dolžnosti direktorja Loreli Dobrinja mandat poteče 3. septembra.

Holding Kobilarna Lipica kot v.d. direktorice zdaj vodi Lorela 
Dobrinja.
Holding Kobilarna Lipica kot v.d. direktorice zdaj vodi Lorela Dobrinja. 

LIPICA > Nadzorni svet družbe Holding Kobilarna Lipica je objavil javni razpis za delovno mesto direktorja oziroma direktorice družbe za petletni mandat. Prijave z dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev imajo kandidati čas poslati do 15. julija. Izbrani kandidat bo imenovan za petletni mandat in bo po izteku lahko ponovno imenovan.

“Dosedanji vršilki dolžnosti direktorja družbe Loreli Dobrinja bo enoletni mandat potekel 3. septembra, zato moramo imenovati direktorja s polnimi pooblastili. Izbrali bi ga lahko tudi brez javnega razpisa, to nam omogoča zakonodaja, a smo se odločili objaviti razpis, zato da pridobimo čim več kandidatov na izbiro,” je pojasnil Marko Drofenik, predsednik nadzornega sveta Holdinga. S kandidati, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje, bodo tudi opravili razgovore. Drofenik pričakuje, da bodo postopek sklenili do polovice avgusta.

Dosedanja v. d. direktorice Holdinga Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja na naše vprašanje, ali se bo prijavila na razpis, ni želela odgovoriti. Na vodstvenem položaju v Lipici je Dobrinja od konca maja 2016. Vmes je država spremenila upravljalsko strukturo v Lipici, najprej so javni zavod preoblikovali v holding, nato ustanovili še hčerinsko družbo Kobilarna Lipica.

Tako je bila Dobrinja, poleg funkcije vršilke dolžnosti direktorice Holdinga, 6. decembra lani imenovana še za direktorico Kobilarne Lipica. Kakor pojasnjuje Drofenik, v skladu z zakonodajo pripravljajo ustanovitev še ene hčerinske družbe pod okriljem Holdinga, to bo Lipica turizem. Nov direktor Holdinga bo lahko sam izbral direktorja obeh hčerinskih družb.


Najbolj brano