Začenja se 27. Eurofest

Ponovno je napočil čas za mednarodni rokometni festival Eurofest, ki vsakič znova poveže mlade z vseh koncev sveta. V ospredju bo druženje, spoznavanje in tkanje novih prijateljskih vezi. Kljub dobri zabavi pa so športniki vselej polni tekmovalnega naboja, zato bodo tudi tekme zagotovo napete. Zastor bo na dogodek, ki se bo uradno začel drevi, padel v nedeljo.

Čeprav bo tudi letos osrednje prizorišče na Ukmarjevem trgu, so 
organizatorji ponosni na novo pridobitev - igrišče na Titovem 
trgu. Foto: Sijan Pretnar
Čeprav bo tudi letos osrednje prizorišče na Ukmarjevem trgu, so organizatorji ponosni na novo pridobitev - igrišče na Titovem trgu. Foto: Sijan Pretnar

KOPER > Eurofest svoja vrata uradno odpira danes ob 21. uri, ko bo na centralnem prizorišču na Ukmarjevem trgu spoznavni večer. Tradicionalna prireditev bo tokrat v Koper pripeljala 3400 udeležencev iz 20 različnih držav. “Z udeležbo smo zelo zadovoljni. Letos je še več ekip iz Francije in Švedske. Prvič pa se bosta Eurofesta udeležili Makedonija in Savdska Arabija. To je nagrada za ves naš trud in delo,” je povedal Tone Barič, idejni oče in vodja celotnega projekta.

Spremljevalni program

Kot vsako leto prireditelji tudi tokrat poleg tekmovalnega dela, ki bo potekal od jutranjih do večernih ur, pripravljajo še kup spremljevalnih aktivnosti. Čeprav bo tudi letos osrednje prizorišče na Ukmarjevem trgu, so organizatorji ponosni na novo pridobitev - igrišče na Titovem trgu. “Tekmovanje bo potekalo na osmih igriščih. Letošnja novost je nakup dodatnega zunanjega igrišča, ki bo postavljen na Titovem trgu. Malokatero mesto lahko ponudi tako ugledno lokacijo za igranje rokometa. Ker si želimo o dogajanjih na igriščih vse mimoidoče, pa tudi udeležence, čim bolje obveščati, bodo ob igriščih LED zasloni,” o novostih prireditve pove Barič.

Čeprav bodo organizatorji ekipe sprejeli in jih nastanili že danes, se najbolj atraktiven dan obeta jutri, ko bo ob 21. uri z mimohodom vseh 204 ekip na sporedu otvoritvena slovesnost. Ekipe se bodo predstavile s sprehodom od Titovega do Ukmarjevega trga. Izvirne ekipe bodo tudi dodatno nagradili. V četrtek se bodo udeleženci lahko preizkusili v karaokah, v petek bo izbor miss in mistra Eurofesta. V soboto bodo na svoj račun še posebej prišli sodniki in trenerji. Sklepna slovesnost s podelitvijo nagrad bo v nedeljo.

Rokomet na vozičkih

V soboto bo na osrednjem igrišču predstavitvena tekma rokometa na vozičkih med člani slovenske ekipe. Prisotni bodo tudi nekateri vrhunski rokometaši in rokometašice. “Upamo, da nam bo letos uspelo izpeljati predstavitveno tekmo rokometa na vozičkih. To smo si želeli že pred dvema letoma, a nam je ponagajalo vreme,” je ob tem dodal Barič. Festival bo tako ves teden skrbel, da obiskovalcem Kopra ne bo dolgčas, saj gre za dogodek, ki povezuje množice na igriščih in izven njih.


Najbolj brano