Spodbujajo domača in okolju prijazna podjetja

Hrpeljsko-kozinski svetniki so na zadnji seji odločili, da domačemu podjetju Proeko plastika iz Javorja priskočijo na pomoč in ga oprostijo plačila polovice komunalnega prispevka.

Občina Hrpelje-Kozina pomaga podjetništvu z delno oprostitvijo 
komunalnega prispevka Foto: Lea Kalc Furlanič
Občina Hrpelje-Kozina pomaga podjetništvu z delno oprostitvijo komunalnega prispevka Foto: Lea Kalc Furlanič

JAVORJE, HRPELJE > “Podjetje Proeko Plastika Javorje ima sedež podjetja in industrijsko halo v naši občini. Nameravajo širiti proizvodnjo in iščejo najbolj ugodno lokacijo,” je županja Saša Likavec Svetelšek svetnikom pojasnila, zakaj predlaga 50-odstotno znižanje komunalnega prispevka za to domače podjetje.

Znižanje komunalnega prispevka dobrodošlo

Izbirali so med gradnjo nove hale v občini Ilirska Bistrica ali v domači, občini Hrpelje-Kozina, je v imenu podjetja pojasnil Jože Ceglar. “V Ilirski Bistrici sploh nimajo komunalnega prispevka, zato je bila možnost oprostitve v naši občini zelo dobrodošla.”

Jože Ceglar

Proeko plastika

“V Ilirski Bistrici sploh nimajo komunalnega prispevka, zato je bila možnost oprostitve v naši občini zelo dobrodošla.”

Novo halo bodo zgradili poleg obstoječe, ki so jo do zdaj oddajali v najem. Po podatkih iz občinskega gradiva bo dolga 34,5 metra, široka 20,5 metra in visoka 9,5 metra.

“Želja občine je, da se naša cona napolni in da imamo okolju prijazna podjetja. V prihodnjem letu nameravajo v podjetju ProekoPlastika tudi zaposliti nekaj ljudi,” je še dodala županja.

Odlok o programu opremljanja in merilih za odmero komunalnega prispevka v občini omogoča, da lahko občina plačila komunalnega prispevka delno ali v celoti oprosti investitorja za gradnjo posameznih nestanovanjskih stavb, če gre za objekt v splošnem javnem interesu, pri čemer mora na predlog župana o tem odločiti občinski svet.


Najbolj brano