Razgrnitev podaljšana

Druga javna obravnava dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta (OPN) občine Izola bo v sredo ob 16. uri v zadružnem domu Korte. Javno razgrnitev, ki bi se morala končati ob občinskem prazniku (11. julija), pa bodo podaljšali do konca julija.

 Javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega 
načrta, ki bi se morala končati ob občinskem prazniku (11. julija),  
bodo podaljšali do konca julija. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta, ki bi se morala končati ob občinskem prazniku (11. julija), bodo podaljšali do konca julija. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Župan Danilo Markočič se je tako odločil še pred prvo javno obravnavo, ki je bila minuli torek v kinu Odeon, čeprav je nekdanji svetnik SMC Igor Franca tam predlagal, da bi razgrnitev podaljšali vse do konca septembra.

Tako bi lahko na vseh petih krajevnih skupnostih izpeljali predstavitve osnutka OPN za njihovo območje, občinski uslužbenci bi pojasnili, kaj pomeni ukinitev odlokov o prostorskih ureditvenih pogojih (PUP), kot je PUP za podeželje. Ukinili jih bodo prav s sprejetjem OPN in nadomestili z odloki o prostorskih izvedbenih pogojih, ki jih ljudje ne poznajo. Franca je menil tudi, da bi osnutek “tako kompleksnega krovnega akta, kot je OPN”, lahko podrobneje predstavili v občinskem glasilu Bobnič. Markočič pa pravi, da lahko predstavitve osnutka OPN do konca julija pripravijo tako zainteresirane skupine kot društva in KS.

Občani so opozorili še, da jih skrbi načrtovana širitev stavbnih površin na kmetijska zemljišča, tako na območju Jagodja kot industrijske cone, kjer bi stavbna zemljišča razširili do hitre ceste Koper-Izola. Še zlasti, ker gre, kot je poudarila Viktorija Carli s koprske izpostave Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, tudi za kmetijska zemljišča, ki so jih pred leti uvrščali med najboljša in tam ni bila dovoljena pozidava.

Nekateri so podvomili o smiselnosti predvidenega urejanja garaž za obiskovalce na Belvederju in območju deteljice na Rudi, saj bi jih uredili brez predhodne prometne študije, pa tudi do načrtovanja novega izolskega pokopališča ob hitri cesti.


Najbolj brano