Sežanci za uvod dvakrat doma

Včerajšnji žreb tekmovalnih parov prve slovenske nogometne lige za sezono 2019/20 je odločil, da bo sežanski CherryBox24 Tabor za uvod gostil Aluminij iz Kidričevega. Na Brdu pri Kranju so opravili tudi žreb tekmovalnih parov druge SNL in uvodnega kroga pokalnega tekmovanja.

Reprezentančni kapetan Bojan Jokić je poskrbel, da bo sežanski prvoligaš CherryBox24 Tabor uvodna dvoboja nove sezone odigral doma. Foto: Simon Maljevac
Reprezentančni kapetan Bojan Jokić je poskrbel, da bo sežanski prvoligaš CherryBox24 Tabor uvodna dvoboja nove sezone odigral doma. Foto: Simon Maljevac

BRDO PRI KRANJU > Sežanske “češnjice” bodo kot edini primorski predstavnik v elitnem rangu slovenskega klubskega nogometa 13. ali 14. julija na domačem stadionu lovile prve točke proti Aluminiju, šestouvrščeni ekipi lanskega prvenstva. V drugem krogu bo v Sežani gostovalo Celje, v tretjem krogu pa Tabor čaka prvo gostovanje pri Bravu. Olimpija bo na Krasu prvič gostovala konec avgusta, Maribor pa sredi jeseni. V središču pozornosti prvega tekmovalnega kroga bo ljubljanski obračun med Bravom in Olimpijo, Celje bo gostilo Muro, Domžale se bodo pomerile z Rudarjem, medtem ko bodo branilci naslova iz Maribora v domačem Ljudskem vrtu igrali proti kranjskemu Triglavu.

V 29. prvoligaški sezoni bo prvi večni derbi med Mariborom in Olimpijo 27. julija v Mariboru (3. krog), drugi bo 28. septembra v Ljubljani (12. krog), tretji 7. decembra v Mariboru (21. krog) in zadnji 4. aprila v Ljubljani (30. krog). Tekmovalni sistem je sicer nespremenjen, štirikrožni s 36 krogi.

Žreb nove sezone je z zanimanjem pričakala tudi številna primorska drugoligaška druščina. V središču pozornosti sta bila donedavni prvoligaš iz Nove Gorice in še v minuli sezoni tretjeligaš iz Kopra, ki se bosta v medsebojnem obračunu prvič pomerila v Novi Gorici v tretjem krogu sredi avgusta. Gorica bo v prvem krogu na zadnji julijski vikend gostila Beltince, Koper bo gostoval pri novomeški Krki, Brda čaka domači dvoboj s Koroško Dravogradom, Biljenci bodo odpotovali v Rogaško Slatino, dekanski Jadran pa bo v premieri pričakal ptujsko Dravo.

Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je s pomočjo reprezentančnega kapetana Bojana Jokića izžrebalo tudi pare uvodnega kroga pokalnega tekmovanja. Najboljši prvoligaši so neposredno uvrščeni v drugi krog, sicer pa bodo višjerangirani klubi igrali v gosteh. Primorskim klubom so bile kroglice kar naklonjene, saj se bo sredi avgusta večina pomerila s tretjeligaši. Sežanci se bodo v gosteh udarili s ptujskim Vidmom, Brda bodo gostovala v Slovenski Bistrici, Gorica se bo odpravila k Partizanu iz Pesnice, Tolminci bodo gostili Šampion Celje, Koprčane na Bonifiki čaka obračun z drugoligaškim tekmecem iz Beltincev.


Najbolj brano