Osem defibrilatorjev v mestu, štirje na podeželju

Izolska občina že šest let sodeluje v projektu Izola, srcu prijazno mesto, v okviru katerega so postavili 12 javno dostopnih defibrilatorjev, zadnjega pred dnevi na Šaredu pred picerijo Fuoriseria.

Občina tudi v  prihodnje načrtuje nakup aparatov, ki rešujejo 
življenja, in    usposabljanje občanov.
Občina tudi v prihodnje načrtuje nakup aparatov, ki rešujejo življenja, in usposabljanje občanov. 

IZOLA > Na podeželju so še trije defibrilatorji: v Kortah, na Maliji in v Cetorah, preostalih osem je na pročeljih zdravstvenega doma, sedeža KS Jagodje-Dobrava oziroma medgeneracijskega centra v Livadah, na stavbi upravne enote in pred trgovino Hofer v Livadah pa tudi pred Mercatorjem v Jagodju, poleg Mlinčka na izolski tržnici in na Manziolijevem trgu.

Občinski redarji imajo v avtomobilu prenosni defibrilator, občina v prihodnje načrtuje nakup novih aparatov, ki rešujejo življenja, in usposabljanje občanov. “Vsak defibrilator je velika pridobitev za občane in obiskovalce,” meni župan Danilo Markočič. Z Ladislavom Pevnikom, predsednikom Koronarnega društva slovenske Istre, ki je skupaj z Zdravstvenim domom pobudnik projekta Izola, srcu prijazno mesto, sta na Šaredu poudarila, da je širjenje mreže defibrilatorjev ključno. Ob srčnem zastoju je edina rešitev defibrilacija v prvih nekaj minutah, defibrilatorji morajo biti v bližini in lahko dostopni.

Kmalu tudi na Svetilniku

V sredo ob 11. uri bodo postavili še en defibrilator, in sicer ob gostinskem lokalu Vitaminček na promenadi proti kopališču Svetilnik.


Najbolj brano