Priznane, nagrajene, mednarodne

Ob šesterici novih uprizoritev SSG bo abonmajski spored obsegal kar tri izbirne sklope gostujočih predstav: Večerni, Popoldanski in Off program, ki je novost letošnje sezone.

Abonenti, ki bodo Osnovnemu programu dodali enega ali več izbirnih sklopov,  
si bodo za nagrado  na Reki lahko ogledali muzikal Sunset Boulevard.
Abonenti, ki bodo Osnovnemu programu dodali enega ali več izbirnih sklopov, si bodo za nagrado na Reki lahko ogledali muzikal Sunset Boulevard.  

Kdor bo Osnovnemu programu dodal enega ali več izbirnih sklopov, bo imel tudi pravico do nagradne predstave, ki bo izlet v reško narodno gledališče I. Zajca za ogled muzikla Sunset Boulevard, obče znane zgodbe o minljivosti slave, ki združuje pevske, plesne in igralske ansamble hrvaškega gledališča.

Popoldanski sklop se bo pričel v znamenju plesa z enkratnim gostovanjem Državnega ruskega akademskega baleta E. Popov, z glasbo v živo in predstavo, zaznamovano tudi z dragocenimi, ročno izdelanimi kostumi. Sledila bo Goldonijeva komedija Pahljača, a v izvirni različici Gledališča Koper z naslovom Ventilator. Ta postavlja galantno zgodbo na ruševine sveta, kjer se ljudje vračajo k tistemu, kar je ostalo od narave po globalnem segrevanju in drugih katastrofah. Večjezična predstava je koprodukcija z Novosadskim gledališčem. Popoldanski sklop bo s humoristično noto sklenila predstava Špas Teatra Menopavza, v kateri štiri ženske v “fantastičnih” letih izvabljajo veliko smeha v noro zabavnem, samoironičnem muzikalu, ki se dogaja ob velikih hitih iz 70-ih, 80-ih in 90-ih.

Med gostujočimi predstavami Večernega in Off programa bo poklon Tomažu Pandurju z njegovo predstavo, produkcijo SNG Drama Maribor Brezmadežna/ Immaculata, ki po besedilu irskega pisatelja Colma Tóibína humanizira in daje besedo Kristusovi materi. S to predstavo je mariborsko gledališče gostovalo v Madridu in v Guadalajari. Priznani režiser Ivica Buljan pa se bo vrnil na oder SSG z monodramo Mohameda El Khatiba Naj bo konec lep (Mini Teater), ki raziskuje kompleksne odnose starši-otroci in je prejela francosko Veliko nagrado za dramatiko.


Najbolj brano