Mladi za okolju prijazno občino

Na komenski občini želijo z novoustanovljeno komisijo za mladinska vprašanja in prireditve vključiti mlade v delovanje občine. Ti imajo velikokrat občutek, da njihove želje niso slišane. Aktivno so se vključili že v organizacijo prihajajočega občinskega praznika.

 Šestčlanska komisija za mladinska vprašanja in prireditve je že 
začela z delom, veseli pa bodo pobud  vrstnikov. Foto: Nusa Švara
Šestčlanska komisija za mladinska vprašanja in prireditve je že začela z delom, veseli pa bodo pobud vrstnikov. Foto: Nusa Švara

KOMEN > “Radi bi bili predvsem posredniki med občino in mladimi. Upam, da si bodo mladi upali postaviti vprašanja in zahtevati spremembe,” je naloge komisije strnil predsednik Tomaž Rogelja. Med glavne težave mladine na Komenskem prišteva pomanjkanje prostora za druženje, manjka pa tudi organizacija, na primer društvo, ki bi skrbela za mlade.

Prva naloga komisije je bila vključevanje mladih v organizacijo občinskega praznika. Pretekli konec tedna so tako skupaj z Javnim zavodom Komenski Kras organizirali čistilno akcijo “Čisto čisto na krasnem Krasu” v okolici cest v treh vaseh, Svetem, Tomačevici in Štanjelu, prihodnji konec tedna bodo podobno akcijo izvedli še v Brestovici. “Iz odpadkov, ki jih bomo zbrali, bomo sestavili instalacijo v Štanjelu. Za to smo se odločili, ker bo ravno v soboto skozi Štanjel potekala kolesarska dirka po Sloveniji. Slogan letošnje dirke je Fight for green (Borimo se za zeleno), naša občina je lani prejela zlati znak zelene destinacije,” je pojasnila članica komisije Ivana Žigon. Dirko bosta prenašali RTV Slovenija in televizijska hiša Eurosport.

Poleg tega bodo zeleni iniciativi sledili tudi na občinskem prazniku. Na pobudo mladih bodo omejili plastično embalažo, na sobotni koncert s Čuki, Krasix in DJ Jankom pa se bodo lahko obiskovalci pripeljali iz Sežane z brezplačnim avtobusnim prevozom.


Najbolj brano