Hop on Brda prvi vikend ni pritegnil

Od sobote tako imenovani Hop on minibus, ki je namenjen krožnim vožnjam za turiste, vozi še po Brdih. In s postajo v Kanalu jih povezuje z Bohinjsko progo. Toda prvi vikend je bil za novo storitev klavrn.

Hop on minibus prvi vikend v Brdih še ni pritegnil uporabnikov. Foto: Ambrož Sardoč
Hop on minibus prvi vikend v Brdih še ni pritegnil uporabnikov. Foto: Ambrož Sardoč

BRDA > Hop on Brda, kot so poimenovali svoj letos uvedeni turistični minibus, je na krstno vožnjo popeljal v soboto ob 10. uri z železniške postaje v Kanalu. Vozni red se dopoldne veže na prihod vlaka iz Bohinja in z Bleda v Kanal, pod večer pa na odhod vlaka od tam proti Gorenjski. S postaje in v nasprotno smer Hop on pelje do oziroma z Dobrovega, vmes pa naredi pet krogov po najbolj poznanih delih Brd. Ustavlja na primer v Medani, pri vili Vipolže, v Šmartnem, pri odcepu ceste do karavle na Sabotinu, v Višnjeviku, na Neblem. Vsa postajališča so razpoznavna zaradi tabel, čeprav majhnih, in dobila bodo talne oznake.

Vožnja ni brezplačna, razen za najmlajše, vendar vozovnica (pet evrov za odrasle) velja ves dan. Kljub temu pa vsaj prvi vikend nova storitev ni pritegnila nikogar. Avtobus je vso soboto vozil naokrog prazen in prve vožnje včeraj se vsaj od Kanala do Brd in nato od Šmartnega do Vipolž ni poslužil nihče. Morda je bilo kasneje boljše.

Zato nismo uspeli “potipati”, kako obiskovalci sprejemajo novost in uvod zanjo ni bil prav spodbuden - nasprotno. Toda tudi podobni prevozi drugod po Sloveniji z več tradicije niso nujno polni, niti tisti v Bohinju ne, čeprav je tam vožnja na določenih relacijah celo brezplačna. In v zgornjem Posočju prav tako ne.

V Brdih bo ta mesece mogoče narediti “hop na en glaž” le med vikendi, medtem ko bo julija in avgusta minibus vozil vsak dan. Iz Kanala odhaja ob 10. uri in se z gradu na Dobrovem v dolino vrača ob 19.30.


Najbolj brano