Preplet vina, kulinarike in kulture

Slap pri Vipavi, ki je znan kot vas zlatih kapljic in kraj, kjer pridelajo največ zelena na svetu, je od sinoči v znamenju prepleta vinske in kulinarične ponudbe ter kulture.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

SLAP > Obiskovalci so sinoči na slikovitem “placu” v okviru srečanja zborov 1. Slap zbor prisluhnili pevcem Komornega zbora Ipavska, ki ga vodi Damjana Vončina, Moškemu pevskemu zboru Srečko Kosovel Ajdovščina in Mešanemu pevskemu zboru Obala Koper, oba vodi Andrej Makor.

Danes od 16. ure dalje pa bo središče vasi zaživelo v družbi vinarjev iz Vipavske doline, gostincev in drugih ponudnikov. Med drugimi se bodo predstavili vinarji Vina Benčina, Ferjančič, Jamsek 1887, Marc, Na hribu, Petrič, Pregeljc, Tomas, Hiša vin Rondič, domačija Malik, kmetiji Rehar in Trošt, posestvi Rouna in Burja, vinarstvo Dora Erzelj, vinski kleti Miška in Žorž 1696, Pivovarna Slap Uroš Črnigoj, Kmetija Mežnarjevi in Društvo gospodinj Planina pri Ajdovščini.

“V domači vasi Slap sem prepoznal potencial za prireditev, za katero sem prepričan, da lahko postane tradicionalna in odmevna daleč naokrog. Poudarek bo na predstavitvi vinske ponudbe lokalnih pridelovalcev in lokalne kulinarike, v kulturnem programu se nam bodo predstavili različni izvajalci, večer bo zaokrožil koncert Maje Založnik,” je v imenu organizatorjev, zavoda Slap-Vipava, pred dogodkom napovedal Denis Jež, ki si želi, da bi ljudje v tem hitrem svetu, v katerem so komunikacije predvsem digitalne, druženje pa le virtualno, obudili čas, v katerem so našli trenutke za druženje ob pesmi, vinu in rezinah na burji sušenega pršuta.


Najbolj brano