Plačljiva parkirišča se širijo

V prihodnjih mesecih bo treba parkirnino plačati na dodatnih treh parkiriščih na obrobju Kopra: v obrtni coni Srmin, v Ulici 15. maja in za Slavnikovimi garažami v Semedeli.

Za nekdanjimi Slavnikovimi garažami, ob vrtcu in Mercatorjevi 
trgovini, bo parkirišče odslej plačljivo. Foto: Nataša Hlaj
Za nekdanjimi Slavnikovimi garažami, ob vrtcu in Mercatorjevi trgovini, bo parkirišče odslej plačljivo. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Koprski občinski svet je namreč na današnji seji sprejel sklep o uvedbi javne službe upravljanja določenih parkirišč, ki jih bo pod svoje okrilje prevzelo koprsko komunalno podjetje Marjetica.

V občinskem uradu za gospodarske javne službe in promet parkirne novosti utemeljujejo z nujnostjo zagotovitve možnosti kratkotrajnega parkiranja za obiskovalce poslovnih in upravnih prostorov in z zagotovitvijo pogojev za daljše parkiranje vozil.

V obrtni coni Srmin bodo parkirnino uvedli na približno 300 parkirnih mestih nasproti tamkajšnjih novozgrajenih hal. V Ulici 15. maja bodo parkomate namestili nasproti sedeža Marjetice Koper, Rižanskega vodovoda in Varstveno-delovnega centra, kjer je skupno 150 parkirnih prostorov. V Semedeli pa bo treba po novem plačati na parkirišču za Slavnikovimi garažami pred trgovino, kjer je voznikom na voljo 35 parkirnih mest.

Na omenjenih lokacijah bodo kmalu namestili parkirne avtomate, župan pa bo s sklepom določil višino parkirnine in možnost uvedbe abonmajev. Kakšen bo režim parkiranja in koliko bo treba odšteti za parkiranje, še niso dorekli. Pričakovati je, da bo podoben tistemu, ki so ga pred kakšnim letom že uvedli na parkiriščih na obrobju, kjer je prva ura parkiranja brezplačna, za vsako naslednjo pa je treba odšteti 50 centov. Tako bi tudi starši brez težav (in brez dodatnih stroškov) pripeljali in odpeljali svoje otroke v bližnji vrtec Slavnik.


Najbolj brano