V novi številki Primorskih novic preberite

Na osmih zaporednih javnih dražbah je v sredo stečajni upravitelj Javorja Leon Benigar Tošič prodal več sklopov Javorjevega premoženja, za katerega je skupno iztržil 9,6 milijona evrov.

V Metalki Commerce, ki je na dražbi kupila nekdanji Javorjev 
kompleks sredi Pivke, napovedujejo revitalizacijo območja. Foto: Helena Race
V Metalki Commerce, ki je na dražbi kupila nekdanji Javorjev kompleks sredi Pivke, napovedujejo revitalizacijo območja. Foto: Helena Race

Koprski zdravstveni dom: šest novih zdravnikov, dve novi ambulanti v Šalari

Štirje družinski zdravniki in dva pediatra so nedavno okrepili koprski zdravstveni dom.

Mišič pred tem, da postane šef piranske komunale

Pred piranskimi občinskimi svetniki so v četrtek na vrsti pomembne kadrovske odločitve. Predstavil se jim bo Gašpar Gašpar Mišič, ki so mu v konkurenci z enajstimi kandidati za direktorja tega javnega podjetja člani nadzornega sveta Okolja Piran namenili največ glasov.

Kmetje zadovoljni s predvidenim odstrelom

Vlada je sprejela interventni zakon o odvzemu medveda in volka iz narave, ki ga pošilja v državni zbor po nujnem postopku. Kmetje vseh iniciativ za zmanjšanje škod po zvereh so na torkovem obisku pri ministru za okolje in prostor Simonu Zajcu dobili zagotovilo, da odstrelu ne bo nasprotoval.

Varnost ni več samoumevna - še posebej ne poleti

Slovenija je varna država in to je ena izmed njenih prednostih pri turistični promociji. A varnost ni več samoumevna, je na posvetu Varno v poletje poudaril Irfan Beganović s policijske postaje Ljubljana Center.

Razkol med svetniki zaradi Bucika

V občinskem svetu občine Renče-Vogrsko je zavrelo. Potem ko je večina izglasovala razrešitev nekdanjega župana Aleša Bucika s funkcije člana odbora za gospodarstvo, jih je šest zapustilo sejo.

Kakšni so odzivi na odločitev, da stolpa z dvigali na Markovec ne bo?

Markovec ostaja brez stolpa z dvigalom, kar bi marsikomu olajšalo pot s hriba v mesto in v obratno smer. Kolesarji, mamice z vozički, starejši, pa tudi mlajši domačini in vsi, ki imajo službo v Kopru, bodo morali še kakšno leto počakati na novo rešitev za vertikalno povezavo. Odzivi na odločitev občinskega vodstva so različni.

Agraria bo še okrepila svoj vpliv v Vinakopru

“Smo v zaključni fazi posla, ki nam bo omogočal obvladovanje kontrolnega deleža v Vinakopru. Po zaključku bomo imeli 25 odstotkov plus eno glasovalno pravico,” pravi prvi mož KZ Agrarie Robert Fakin.

Belšak: “Zanima me človek v stiski, ne pedofil”

V četrtek ob 21.30 bo Primorski poletni festival na Martinčevem trgu v Kopru gostil predstavo Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Glavno vlogo v Naših skrivnostih, ki jih je napisal madžarski dramatik Béla Pintér, igra Vojko Belšak, v letih 2001-2003 prvi igralec obujenega Gledališča Koper.

Podmladek Bronxa zmagovalec Zagreb futsal cupa

Klub malega nogometa FC Bronx skrbi za izvrsten podaljšek sezone. Selekcija mladincev je osvojila Zagreb futsal cup, klubski delavci pa so že sredi priprav na drugi Summer futsal fest Koper, ki se bo na Škofijah začel 22. junija.


Najbolj brano