Prehiteval in z motorjem čelno trčil v avto

Včeraj dopoldne so iz bližine Srpenice z vojaškim helikopterjem v ljubljanski klinični center reševalci odpeljali hudo poškodovanega avstrijskega motorista. Njegovo življenje je viselo na nitki.

Hudo poškodovanega avstrijskega motorista so z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Foto: Nataša Hozjan Kutin
Hudo poškodovanega avstrijskega motorista so z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Foto: Nataša Hozjan Kutin

SRPENICA > 56-letni avstrijski motorist je bil včeraj, malo pred 11. uro, udeležen v hudi nesreči, ki se je zgodila v bližini Srpenice. Avstrijec je od Bovca proti Kobaridu z motorjem peljal prvi v skupini motoristov, na ravnem delu ceste, nedaleč od tamkajšnje tovarne TKK, je začel prehitevati avtomobil, iz nasprotne smeri pa je takrat z avtom pripeljal 75-letni voznik, doma z območja ljubljanske policijske uprave.

56-letnik je z motornim kolesom čelno trčil v prednji levi del avtomobila in se huje poškodoval. Prvo pomoč so mu nudili bovški gasilci, ki so nato pomagali še tolminskim reševalcem. Zdravnik je ugotovil, da je motorist zaradi poškodb v smrtni nevarnosti, utrpel je hude poškodbe glave. Reševalci so ga pripravili za transport z vojaškim helikopterjem, s katerim so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policija je o nesreči obvestila tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča in novogoriško državno tožilstvo.

Zaradi nesreče je bila cesta na tem delu približno poldrugo uro zaprta za ves promet, nato je promet še nekaj časa potekal enosmerno, saj so policisti nadaljevali z ogledom kraja nesreče.


Najbolj brano