V novi številki Primorskih novic preberite

V prihodnjem letu naj bi v Ajdovščini začeli graditi tri nova večstanovanjska naselja. Stanovanja bodo v pretežni meri namenili prodaji, del pa najemnim oskrbovanim stanovanjem. Da bi se v čim večji meri približali pričakovanjem potencialnih kupcev in najemnikov, občina do 5. julija z javnim pozivom preverja interes in želje interesentov.

Če se bodo uresničile napovedi, bo v Ajdovščini kmalu nov dom  
našlo več kot tisoč ljudi. Foto: Leo Caharija
Če se bodo uresničile napovedi, bo v Ajdovščini kmalu nov dom našlo več kot tisoč ljudi. Foto: Leo Caharija

“Preveč naju je bilo strah, da bi sploh prišli do telefona”

“Nikoli nisem hotel nikomur nič žalega,” je pred senatom novogoriškega okrožnega sodišča zatrdil 69-letni Dragan Kukanja, ki je obtožen umora svoje mame in več drugih kaznivih dejanj. Sodišču je predstavil svoj življenjepis, ni se pa spomnil, kako je septembra lani umrla njegova mama. Svojo žalostno življenjsko zgodbo je na sodišču povedala tudi njegova 20-letna hčerka.

Skala usodna za 12-letnika iz Nemčije

Otroško razposajenost so v ponedeljek sredi popoldneva na melišču v bližini vasi Soča nenadoma prekinili pretresljivi kriki.

Kmalu bodo obnovili grajsko kaščo

V okolici Predjamskega gradu je ministrstvo za kulturo v zadnjem obdobju že poskrbelo za nekaj olepšav, zdaj pa bo končno prišla na vrsto tudi ureditev dotrajane dostopne poti do gradu, v prazni in propadajoči grajski kašči pa bo Predjama dobila primerno vstopno točko z vso ponudbo.

Župan, ki stavi na razvoj turizma in evropske projekte

Potencial Krasa je izjemen, le izkoristiti ga je treba, je prepričan komenski župan Erik Modic.

Turisti lahko hišo pisatelja Cirila Kosmača najamejo za 130 evrov na dan

Hiša, v kateri je med letoma 1956 in 1980 živel pisatelj Ciril Kosmač, je danes polna čeških gostov.

Avtobusna postaja z modernim nadstreškom

Delavci podjetja Geotrans so s posebnim vrtalnim strojem zavrtali v globino na dveh lokacijah glavne avtobusne postaje v Kopru in opravili geomehanske raziskave terena.

Brez rdeče niti, vendar s človekom

Tudi v novi gledališki sezoni se bo na malem in velikem odru SNG Nova Gorica skupno zvrstilo devet predstav, ki pa jih ne bo povezovala rdeča nit, ampak bo v vsaki od njih v ospredju človek s svojimi zagatami in padci.

Igralec tekme je bil Domen Črnigoj

Za Škofjota Domna Črnigoja se ve, da je na igrišču vedno pravi borec. Kdo ve, kje bi bila že zdaj njegova nogometna zgodba, če ne bi zaradi znanih dogajanj v nogometnem Kopru moral prezgodaj v tujino, v Lugano, kjer pa najbrž ne bo več dolgo ostal.


Najbolj brano