Tragična nesreča na Bovškem: 12-letnik umrl pod težo skale

Na območju vasi Soča na Bovškem se je včeraj smrtno ponesrečil komaj dvanajstletni deček iz Nemčije, udeleženec šole v naravi.

Ko je  skupinica mladostnikov  prišla  do  skale,  se  je  ta  prevalila  in 
nesrečnega fanta  stisnila ob drevo. Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih
Ko je skupinica mladostnikov prišla do skale, se je ta prevalila in nesrečnega fanta stisnila ob drevo. Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih

SOČA > Včeraj ob 16.41 so bovške policiste obvestili o nesreči v bližini kampa Jelinc na območju naselja Soča. Med igro v bližnjem gozdu se je na strmem pobočju smrtno ponesrečil 12-letni deček iz Nemčije, udeleženec šole v naravi, ki jo je na Bovškem organiziral eden od nemških planinskih klubov.

V novogoriški policijski upravi pojasnjujejo, da je bil deček v skupini 38 mlajših oseb pod vodstvom enajstih vodičev: “Skupaj z nekaj prijatelji je odšel približno 50 metrov po nabrežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je ta prevalila in nesrečnega mladostnika stisnila ob drevo. Ostali prisotni mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri njihove vodnike, ki so nemudoma pohiteli na kraj, odmaknili skalo, začeli z oživljanjem in poklicali na pomoč reševalno službo.”

Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala z oživljanjem dečka, za njimi pa je nato prispela še ekipa Nujne medicinske pomoči ZD Tolmin. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi je 12-letnik podlegel telesnim poškodbam. Zdravnica je na kraju odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Pomoč na kraju so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulega fanta prenesli do kampa, kjer ga je prevzela pristojna služba. O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem.


Najbolj brano