Zmagali za življenje in pridirkali AED

“Tooo!!! Zmagaa za življenje!!!” se je v soboto zvečer razlegalo po osrednjem postojnskem trgu, kjer so ljubiteljske kolesarje Klemna Rebca, Mihaela Bezjaka, Gregorja Valenčiča in Marka Kravanjo pričakali številni sorodniki, prijatelji in podporniki.

Ljubiteljske kolesarje Klemna Rebca, Mihaela Bezjaka, Gregorja 
Valenčiča in Marka Kravanjo (na fotografiji z desne v spodnji vrsti  
s člani ekipe) so pričakali številni sorodniki, prijatelji in podporniki. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Ljubiteljske kolesarje Klemna Rebca, Mihaela Bezjaka, Gregorja Valenčiča in Marka Kravanjo (na fotografiji z desne v spodnji vrsti s člani ekipe) so pričakali številni sorodniki, prijatelji in podporniki. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Po več kot 1200 prevoženih kilometrih in več kot 50 urah na poti, na kateri so premagali 13.500 metrov vzpona, so bili vidno utrujeni, a srečni, da jim je uspelo zahteven kolesarski podvig združiti s plemenitim namenom.

Njihova odločitev za dobrodelno Dirko za življenje po trasi Dirke okoli Slovenije DOS-RAS Extreme, ki je letos ne bo, je pognala kampanjo zbiranja denarja za nakup avtomatskega eksternega defibriatorja AED, ki je lahko odločilen v resnični “dirki za življenje”.

Zaenkrat kaže, da bodo lahko kupili kar tri AED, z donacijo en evro pa jih je mogoče še do konca junija podpreti z SMS sporočilom z besedo DIRKA na številko 1919. “Hvala vsem za vsak nasmeh, podporo, spodbudne besede in vsak darovan evro! Skupaj zmoremo vse in še več!” so poudarili kolesarji, ki so akcijo izpeljali skupaj s postojnskim kolesarskim klubom in območno enoto Rdečega križa.


Najbolj brano