Piransko Gibanje zapuščajo ustanovitelji

Po tem ko je iz stranke Gibanje za občino Piran izstopil njen soustanovitelj Đenio Zadković, mu sledijo tudi nekateri najtesnejši sodelavci. Zaradi sprememb, ki so doletele Gibanje, naj bi že julija sledil kongres stranke in izbor novega predsednika.

V ekipi svetovalcev in tesnih zaupnikov Đenia Zadkovića, ovekovečenih na tej fotografiji v začetku leta, danes zija velika luknja. 
Med zbranimi so danes ob županu samo še trije. Aleš Dobravc 
(levo) Zadkovićevega načina dela ne podpira več, zaradi Andreja 
Babnika, ki sedi ob Dobravcu, pa je ta teden nastal strankarski 
spor. V ekipi svetovalcev ni več niti Špele Elisabeth Povše, ki je 
zaradi nezaupanja članov stranke do županovih svetovalcev ekipo 
zapustila že pred časom. Gabrijel Franca (drugi z desne) ni več na 
Zadkovićevi strani, Bruno Kuzmin (desno) in Niko Mally (stoji) pa 
sta iz stranke izstopila skupaj z Zadkovićem. Foto: Vir: Gibanje Portorož
V ekipi svetovalcev in tesnih zaupnikov Đenia Zadkovića, ovekovečenih na tej fotografiji v začetku leta, danes zija velika luknja. Med zbranimi so danes ob županu samo še trije. Aleš Dobravc (levo) Zadkovićevega načina dela ne podpira več, zaradi Andreja Babnika, ki sedi ob Dobravcu, pa je ta teden nastal strankarski spor. V ekipi svetovalcev ni več niti Špele Elisabeth Povše, ki je zaradi nezaupanja članov stranke do županovih svetovalcev ekipo zapustila že pred časom. Gabrijel Franca (drugi z desne) ni več na Zadkovićevi strani, Bruno Kuzmin (desno) in Niko Mally (stoji) pa sta iz stranke izstopila skupaj z Zadkovićem. Foto: Vir: Gibanje Portorož

PIRAN > Stranka Gibanje za občino Piran, ki sta jo lani kot odprto skupino na družbenem omrežju facebook oblikovala Đenio Zadković in Slavko Franca ter v njej z občani vred odpirala zgodbe, ki jih pestijo, je te dni izgubila nekaj pomembnih članov.

Zaradi spora, ki je nastal v torek in o katerem smo poročali, je iz stranke izstopil Đenio Zadković, sledili pa so mu še nekateri. Med člani stranke ni več enega od podpredsednikov stranke in županovega svetovalca Bruna Kuzmina, ki je bil obenem član izvršnega odbora, izstopila sta tudi županov svetovalec in član izvršnega odbora Andrej Babnik in Niko Mally, še en član izvršnega odbora. Spremembe so se zgodile tudi v nadzornem svetu stranke, saj sta iz njega izstopila Alan Železnik in Karlo Radovac, sicer tudi podžupan občine.

Spomnimo, da je sodu nenehnih napetosti med Đeniom Zadkovićem in Gibanjem izbil dno predlog o izključitvi Andreja Babnika iz izvršnega odbora in stranke. Babnika je Zadković začasno zaposlil kot svetovalca za komunikacijo s svetniki in delno za področje turizma, a mu svetniki Gibanja očitajo, da je komunikacijo z njimi povsem zanemaril.

Kristijan Cerovac, vodja svetniške skupine Gibanja za občino Piran, je po odstopu Zadkovića napovedal skorajšnji izredni kongres stranke. “Na sporno delovanje Andreja Babnika smo opozarjali že več mesecev in z večino izglasovali njegovo izključitev iz stranke in s tem tudi organa stranke,” je v sporočilu za javnost zapisal Kristijan Cerovac.

Poudarja, da želijo člani stranke izpolniti program Gibanja, in obljublja, da bodo zagotovili nemoteno delovanje stranke do kongresa.


Najbolj brano