Za tehniško šolo bo igrišče za pandolo

Podobo zunanjega betonskega igrišča Srednje tehniške šole Koper bodo v prihodnjih mesecih nekoliko prilagodili, saj bodo na njegovi površini zarisali igralno polje za pandolo.

 Na zunanjem betonskem igrišču Srednje tehniške šole Koper bodo 
v prihodnjih mesecih zarisali igralno polje za pandolo. Foto: Nataša Hlaj
Na zunanjem betonskem igrišču Srednje tehniške šole Koper bodo v prihodnjih mesecih zarisali igralno polje za pandolo. Foto: Nataša Hlaj

KOPER >Ljubitelji te tradicionalne istrske igre do zdaj niso imeli na voljo lokacije, kjer bi lahko trenirali in organizirali turnirje. Novo urejene površine bodo lahko začeli uporabljati septembra.

V Zvezi društev igre pandolo Slovenije so dalj časa opozarjali, da nimajo primernega igralnega polja. S pobudo so se obrnili na koprskega podžupana za področje športa Patrika Perošo, ki je skupaj z ravnateljem Srednje tehniške šole Koper Iztokom Drožino poiskal trajno rešitev - zunanje betonsko igrišče za šolo, ki ga v popoldanskem času ne potrebujejo.

Podpredsednik Zveze društev igre pandolo Slovenije Vučko Daničič je zadovoljen, da so igralci te mediteranske igre vendarle prišli do svojega igrišča. Prepričan je, da bodo poslej laže organizirali treninge, turnirje in tudi vpis novih igralcev.


Najbolj brano