Bržan odslovil še dva Popovičeva človeka

Koprski župan Aleš Bržan je potegnil še dve kadrovski potezi v vrhu občinske administracije. Svoja položaja sta morala zapustiti predstojnik urada za okolje in prostor Georgi Bangiev, Ljubiša Mihajlović pa ne vodi več občinskega inšpektorata.

 Georgi Bangiev in  Ljubiša Mihajlović
Georgi Bangiev in Ljubiša Mihajlović 

KOPER > Že pred tremi meseci smo na podlagi neuradnih informacij poročali o tem, da župan in njegova ožja ekipa snujejo scenarij o umiku Georgija Bangieva, vendar so takrat v občini to informacijo zanikali.

Zdaj se je izkazalo, da je bila informacija točna, saj so po naših informacijah konec prejšnjega tedna Bangieva obvestili o razhodu. Na tem položaju ga bo kmalu nasledil njegov dosedanji namestnik Matjaž Marsič, medtem ko bo njegov zdaj že bivši šef tudi v prihodnje opravljal dela in naloge v okviru urada za okolje in prostor.

Nič novega o razpisu

Posebna komisija, ki jo je imenoval župan Aleš Bržan, še vedno ni obravnavala treh prijav, ki so prispele na razpis za direktorja koprske občinske uprave. Po naših informacijah se je na razpis prijavila tudi zdajšnja v.d. direktorice Tamara Kozlovič, na tem položaju pa se menda vidita tudi Istok Prodan in Viktor Markežič. “Postopka še nismo sklenili, saj še opravljamo razgovore s kandidati,” pojasnjujejo v občini.

Bangiev velja za strokovnjaka

Zdaj že nekdanji predstojnik velja za strokovnjaka, ki ima široko poznavanje okoljskega in prostorskega področja ter zapletenih birokratskih postopkov, ki jih občinam nalaga država.

Med drugim je bil imenovan v skupino za pripravo davka na nepremičnine, podpisan pa je tudi pod nekatere druge projekte. Zlasti preseneča, da so se v občini za takšno menjavo odločili v obdobju, ko so si zadali v prihodnjih dveh letih in pol sprejeti krovni občinski prostorski načrt.

8

uradov je v koprski občinski upravi

3

urade vodijo novi predstojniki

Bangiev pravi, da so razlogi za zamenjavo na strani delodajalca. “Verjamem, da sem delo opravljal strokovno, učinkovito, predano in odgovorno, predvsem pa v skladu z veljavno zakonodajo, pri čemer sem vedno v ospredje postavljal korist občanov,” ocenjuje.

Mihajlović iz arene Bonifika na Verdijevo

Ljubišo Mihajlovića je na delovnem mestu vodje občinskega inšpektorata zamenjal Igor Franca, ki funkcijo od 13. maja opravlja po pooblastilu in je pred tem opravljal delo inšpektorja. Ne gre pa ga enačiti s soimenjakom, ki je sicer pomočnik direktorja koprskega občinskega javnega stanovanjskega sklada Gorana Malenića.

Mihajlović je pisarno v prostorih arene Bonifika zamenjal za tisto na Verdijevi v središču mesta, kjer so mu delo priskrbeli v uradu za okolje in prostor. Tam opravlja dela in naloge podsekretarja za načrtovanje prostora. Pred sedmimi leti je bil direktor piranske občinske uprave pod vodstvom takratnega župana Petra Bossmana. Ko so ga tam odslovili,je v Kopru pod Popovičevo oblastjo najprej zasedel mesto županovega svetovalca za red in mir, kasneje pa je prevzel vodenje občinskega inšpektorata.

Na udaru bo še nekaj občinskih uradov

“Obe spremembi sta del reorganizacije občinske uprave, zaradi potreb in zahtev po večji učinkovitosti dela in izvajanja javnih storitev,” kadrovske novosti utemeljujejo v občinski upravi. S tem pa menda še ni konec sprememb, saj naj bi župan Aleš Bržan razmišljal še vsaj o dveh ali celo več menjavah. Vodje katerih uradov bodo še na udaru, je prezgodaj ugibati, saj je med poznavalci slišati več različic.

Marca je sicer kadrovski vrtiljak s položaja odnesel tudi predstojnico urada za gospodarske javne službe in promet Natašo Likar. Takrat se je na ta položaj vrnil Raf Klinar, ki je to funkcijo v preteklosti že zasedal. Mesec kasneje se je zamenjava zgodila tudi v vrhu Zavoda za šport, kjer je Duško Madžarović kot vršilec dolžnosti direktorja nasledil Darija Novinca. Kadrovski paket so dopolnili maja, ko je vodilni položaj v komunalnem podjetju Marjetica zasedel Alfred Draščič.


Najbolj brano