13 prijav za direktorja

Na javni razpis za direktorja družbe Inkubator d.o.o. iz Sežane je prispelo 13 prijav. Nadzorni svet bo z vsemi opravil razgovore in direktorja predvidoma imenoval že prihodnji teden.

 Foto: Marica Uršič Zupan
Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > ”Jutri bomo opravili razgovore z desetimi kandidati, ostali trije so se opravičili,” je včeraj povedal predsednik nadzornega sveta družbe Marjan Mateta. Nov nadzorni svet, ki ga je občinski svet imenoval marca, potem ko je zaradi nenavadnega načina izbiranja direktorja razrešil prejšnjega, je maja objavil nov razpis, saj je marca imenovani direktor 2. aprila odstopil.

“Razpis smo objavili v več medijih, da bi dobili čim širši nabor kandidatov. Obvestili smo tudi vse, ki so se prijavili na decembrski razpis,” je povedal Mateta. Prejeli so 13 prijav, vsi prijavljeni izpolnjujejo pogoje. “Iskali bomo osebo, ki bo pripeljala dodatno energijo, privabila v naš prostor nova podjetja, intenzivirala delo z mladimi in razvijala Visokošolsko središče,” pravi Mateta, ki je, kot pravi, prevzel vodenje nadzornega sveta Inkubatorja zato, ker je bil kot direktor Mitola dolga leta njegov sosed, ceni pa tudi delo dolgoletnega direktorja Inkubatorja Stojana Gorupa.


Najbolj brano