Za zaprt most je kriva pomanjkljiva dokumentacija

Pešci in kolesarji se zaradi ograje še vedno ne morejo podati na novozgrajeni most čez kanal Grande v Kopru. Izvedeli smo, da uradno otvoritev preprečujejo pomanjkljivosti v dokumentaciji.

Pešci in kolesarji se zaradi ograje še vedno ne morejo podati na 
novozgrajeni most čez kanal Grande v Kopru. Foto: Nataša Hlaj
Pešci in kolesarji se zaradi ograje še vedno ne morejo podati na novozgrajeni most čez kanal Grande v Kopru. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Marsikdo že nestrpno pričakuje to povezavo med mestnim parkom in rekreacijskimi površinami z igrišči za odbojko na mivki. Pred dnevi se je prav zaradi tega tam zgodil manjši incident, ko je vodja koprskega Centra obilja Joshua Andrej Brilly z manjšo ekipo kolesarjev kar sam odprl most oziroma odstranil ograjo in se podal čez. Ob tem je pozval občinsko oblast, naj most čim prej preda v uporabo. V občini sicer takšno ravnanje ostro obsojajo.

Tehnični pregled mostu so opravili že 7. maja, a so med postopkom ugotovili nekatere pomanjkljivosti, predvsem v priloženi dokumentaciji. “Zaradi navedenega smo investitorju, torej koprski občini, dodelili 60-dnevni rok za odpravo pomanjkljivosti. Uporabno dovoljenje bo izdano, ko bo investitor priložil dokaze o odpravi pomanjkljivosti. V kolikor pomanjkljivosti v določenem roku ne bo odpravil, bo upravni organ zahtevo zavrnil,” pojasnjuje Dejan Dodič iz koprske upravne enote.

Pred kratkim je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala odločitev o finančni podpori temu projektu. Ta je v celoti vreden 787.000 evrov, kohezijski sklad pa ga bo podprl z 224.000 evri.


Najbolj brano