Mladincev je še preveč

Košarkarjem Portoroža na igrišču sicer ni uspelo obstati v drugi SKL, vendar pa vse kaže, da bodo še naprej nastopali na enaki ravni tekmovanja. S sezono sicer niso povsem zadovoljni, toda naslednja priložnost že čaka za vogalom.

Bo Timothy Cole (z žogo) za Portorož igral tudi prihodnjo 
sezono? Foto: Zdravko Primožič/FPA
Bo Timothy Cole (z žogo) za Portorož igral tudi prihodnjo sezono? Foto: Zdravko Primožič/FPA

PORTOROŽ > Mornarji so v ključni tekmi sezone proti novomeškim Trotom lovili zmago s sedmimi točkami prednosti, kar bi jim prineslo boljši izkupiček medsebojnih dvobojev, a jim je spodletelo v zadnjih trinajstih sekundah. Podobna pa je tudi zgodba celotne sezone. Vse prevečkrat se jim je namreč dogajalo, da so izpustili iz rok že napol dobljena srečanja ter naposled pristali na predzadnjem mestu, kar sicer pomeni izpad iz drugoligaške konkurence.

Vseeno pa kaže, da se bo Plama pur prostovoljno preselila raven nižje, s čimer bi Portorož vendarle obstal v sedanji konkurenci. Tudi zato predsednik kluba Branko Cvetičanin še ni povsem prepričan, kako bi ocenil sezono: “Načrtovali smo mirnejše prvenstvo, zato nimamo razlogov za veliko veselje. Bomo videli, če bomo skozi stranska vrata dobili novo priložnost, vsekakor pa si želimo še naprej nastopati v drugoligaški konkurenci. Predvsem obžalujem tistih zadnjih trinajst sekund igre proti Trotom v ligi za obstanek, nekaj tekem pa smo vrgli v vodnjak že v rednem delu. Seveda pa tudi drži, da smo sezono izpeljali z minimalnimi stroški, zato čudežev ni bilo mogoče pričakovati.”

Branko Cvetičanin

predsednik KK Portorož

“Predvsem obžalujem tistih zadnjih trinajst sekund igre proti Trotom v ligi za obstanek.”

Prvo ime Portoroža je dobesedno padlo z neba lansko poletje, ko se jim je nepričakovano pridružil 205 centimetrov visoki Timothy Cole. Do letos še nikoli ni bil registriran košarkar, čeprav je obiskoval cenjeno “basket” univerzo Notre Dame. Po kratkotrajni karieri borznega posrednika se je želel preizkusiti v resni košarki, kjer je po spletu okoliščin našel zatočišče v Istri. S povprečjem 18.4 točke in 12.7 skoka na tekmo je močno opozoril nase, na srečanju z LTH Castingsom pa mu je uspel neverjeten indeks 52 za 19 košev, 26 skokov ter 12 blokad! “Seveda upamo, da bo Tim ostal pri nas. Po pravici povedano zanj nimamo prave menjave, navsezadnje je bil najboljši igralec lige,” se Cvetičanin zaveda najpomembnejše domače naloge med prvenstvenim premorom. Letošnjo sezono so Portorožani preživeli ob “kruhu in vodi”, v prihodnje pa upajo na dodatne vire, za katere naj bi poskrbel nov sponzor s turističnega področja.

Če se bodo načrti izšli, se bosta v lucijski dvorani kalili kar dve mladinski ekipi, morda pa bo Portorož prijavil celo B moštvo, ki bi pričelo z nastopanjem v četrti ligi. “Imamo ogromno mladincev, ki nujno potrebujejo minutažo, najboljšim pa so seveda odprta vrata članskega moštva, če se bodo izkazali,” Cvetičanin najavlja dodatne aktivnosti. Ker je koprski Sixt z velikimi koraki prodrl v klubski vrh dežele evropskih prvakov, bi bilo sodelovanje z najbližjim sosedom logična poteza, česar se v Portorožu ne bi branili. Korist bi lahko bila obojestranska.


Najbolj brano