Klementina Križman je podžupanja

Klementina Križman je od danes podžupanja Občine Sežana. V odsotnosti bo nadomeščala župana, funkcijo bo opravljala nepoklicno.

Klementina Križman Foto: Marica Uršič Zupan
Klementina Križman Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Klementina Križman je članica občinskega sveta na listi Za gospodarstvo Krasa, ki je na lanskih lokalnih volitvah prejela največje število glasov volilcev.

Župan David Škabar je sklep o njenem imenovanju podpisal v četrtek, v veljavo je stopil danes. “Od volitev je minilo že več kot pet mesecev, večina županov je podžupane ali podžupanje že imenovala. Sam sem nekoliko počakal, a zdaj je vendarle napočil čas, da dobim pomoč. Ne nazadnje mora imeti občina odgovorno osebo tudi med mojim dopustom ali drugo odsotnostjo, ko me bo podžupanja nadomeščala. Klementina Križman je za to primerna, prihaja z liste za gospodarstvo, imamo skupne cilje,” je izbiro utemeljil Škabar.

Križmanova v občinski politiki ni nova, saj je bila vrsto let vodja kabineta prejšnjega župana Davorina Terčona, še pred iztekom njegovega mandata pa je postala direktorica Območne obrtno podjetniške zbornice Sežana. “Prihajam iz gospodarstva, tudi naša lista je močna na tem področju, zato menim, da lahko v tej smeri marsikaj prispevam. Ne bom pa zanemarjala niti drugih področij,” je povedala.


Najbolj brano