Koprski rokometaši bi z zmago lahko ujeli Evropo

Rokometaši Kopra bodo drevi ob 20.15 odigrali še zadnjo tekmo v sezoni. Loko bodo izjemoma gostili v dvorani Burja na Škofijah, saj v Bonifiki poteka svetovni pokal v gimnastiki. Rumeno-modri, ki so minulo nedeljo v Mariboru izvlekli pomembno točko, s katero ostajajo v boju za četrto mesto, upajo na pomoč Ribnice.

Žiga Smolnik s soigralci še lovi četrto mesto. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Žiga Smolnik s soigralci še lovi četrto mesto. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠKOFIJE > Nov dan, nova pomembna tekma. Če si želijo koprski rokometaši v prihodnji sezoni igrati v evropskem tekmovanju, morajo drevi ugnati Loko, ki v zadnjih krogih igra razbremenjeno in tudi niza dobre rezultate. “Loka je z zmago proti Mariboru in remijem s Celjem pokazala, da gre za odlično ekipo. Skrivnosti ni. Igrajo kombinatorno, potrpežljivo, veliko napak v njihovi igri ni. Nimajo sicer nobenega izrazitega strelca, a vsak od igralcev je nevaren za gol,” je nekaj komplimentov tokratnemu nasprotniku v napovedi namenil kapetan Kopra Žiga Smolnik. Primorci so z remijem v prejšnjem krogu proti Mariboru, neposrednim konkurentom v boju za četrto mesto in nastop v evropskem tekmovanju v naslednji sezoni, še v igri.

A v zadnjem krogu Koprčani ne bodo odvisni samo od sebe, ampak bodo z enim ušesom lovili tudi novice iz Ribnice, kjer bo gostoval Maribor. Štajerci imajo pred Koprčani na prvenstveni lestvici dve točki naskoka, v primeru drevišnjih zmag Kopra in Ribnice (ki sicer više od tretjega mesta ne morejo) pa bi prav Maribor potegnil krajši konec. “Osredotočeni smo samo na svojega tekmeca. Izid tekme med Mariborom in Ribnico nas bo zanimal, a le v primeru, če zmagamo proti Loki. Zagotovo bo pred obračunom nekaj napetosti, saj gre za zelo pomembno tekmo,” dodaja Smolnik.

Sezona, ki se izteka, je bila za Koprčane precej turbulentna. Menjava stratega, številni napovedani odhodi in nihajoči rezultati so vzbudili precej skrbi. Kljub vsemu pa koprsko moštvo še do zadnjega trenutka ohranja upe na drevišnji pozitiven razplet. Ta bi lahko prinesel končno četrto mesto in želeno uvrstitev v evropsko tekmovanje. “Sezone ne želimo ocenjevati vse, dokler je ne bo konec. O tem, ali smo zastavljene cilje izpolnili, bomo razmišljali po današnji tekmi,” je še zaključil kapetan rumeno-modrih.


Najbolj brano