V fotografijo ujeti trenutek opravljanja male potrebe

Fotografija neznanke, ki je opravljala malo potrebo na javnem kraju v središču Portoroža, je na družbenih omrežjih sprožila nekaj gneva zaradi nekulturnega obnašanja, a tudi dvome, koliko javnih sanitarij Portorož in Piran sploh imata.

V piranski občini je več javnih stranišč, eno  je tudi nasproti 
avtobusne postaje v Piranu.  Foto: Alenka Penjak
V piranski občini je več javnih stranišč, eno je tudi nasproti avtobusne postaje v Piranu.  Foto: Alenka Penjak

PORTOROŽ > V javnem podjetju Okolje Piran, ki upravlja z javnimi sanitarijami, so prav tako opazili fotografijo neznanke, ki je urinirala na javnem kraju sredi Portoroža, pri tem pa jo je - resda neuspešno - skušala pred pogledi zakriti še ena oseba.

“Verjamemo, da gre za izredno nujo, ko človek ne zdrži več in je primoran opraviti potrebo vsem na očeh, ne meneč se za osnovno kulturo in minimalne higienske standarde,” pravi Sandra Martinčić Loboda iz Okolja Piran.

V piranski občini so javne sanitarije na štirih lokacijah in so ljudem na voljo vsak dan in skozi vse leto. V Piranu sta javni stranišči v Levstikovi ulici ob Zelenjavnem trgu, ki je za uporabnike brezplačno, in pri glavni avtobusni postaji, kjer uporaba stane 50 centov. V Portorožu je javno stranišče na avtobusni postaji, v Luciji pa ob otroškem igrišču pri Parku sonce - obe sta za uporabnike brezplačni. Dodatna stranišča, s katerimi upravlja Okolje Piran, so še na Centralni plaži Portorož (50 centov) ter na plaži Punta (brezplačno), ki obratujejo samo v poletnem času.


Najbolj brano