Prvi polčas Sorčanu, drugi Renerju

Prva tekma kvalifikacij za uvrstitev v prvo ligo je potrdila napovedi, da bo primorski dvoboj za edini prvoligaško mesto zelo zanimiv. Pred nedeljsko tekmo imata obe ekipi aktiven rezultat, končni razplet pa je po tesni zmagi Sežancev na prvi tekmi težko napovedati.

Papa Ibou Kebe (desno)  je  postregel tudi s karate posredovanjem nad Žigo Lipuščkom. Foto: Leo Caharija
Papa Ibou Kebe (desno) je postregel tudi s karate posredovanjem nad Žigo Lipuščkom. Foto: Leo Caharija

SEŽANA > “Grom naj trese burja brije, ko Sežana gol zabije,” med drugim poje navijaška himna Tabora, ki jo je posnela skupina Zvita feltna. Grmljenja sicer ni bilo, burja je ponehala pred tekmo, vrnil pa se je zoprn dež, ki je v zadnjih dveh dnevih pošteno namočil igrišče. Tresli pa so se med tekmo v taboru Gorice, saj bi lahko Sežano zapustili s slabšim izidom, kot je bil na koncu. Po tekmi je bilo veselo na stadionu in v okoliških bifejih, kjer so zadovoljni domači navijači premlevali možnosti svojih češnjic za preboj med prvoligaše po povratni tekmi v Novi Gorici. Bolj žalostni privrženci vrtnic pa so se tolažili, da slabše, kot je, ne more biti.

Kljub slabemu vremenu, bolj primernemu za november, se je na stadionu zbralo nekaj več kot 1000 gledalcev, precej tudi iz Gorice. Ti so prvi polčas še kako trepetali za usodo svojih nogometašev, kajti po uvodnem pritisku vrtnic so pobudo prevzeli domači, goste pa je reševal razpoloženi vratar Grega Sorčan. V začetku dvoboja ga je dvakrat preizkusil Leon Sever. Domači privrženci so bili na nogah v 14. minuti, Žogo je Papa Ibou Kebe spustil do Tonija Aliaja, ta jo je podal na desno stran napada Dinu Stančiču, v kazenskem prostoru pa je žogo po strelu z glavo mimo Sorčana poslal Stefan Stevanović.

Cherrybox Tabor : Gorica 2:1 (2:1)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 1000 sodnik Kajtazović (Kranj) 6. Strelci - 1:0 Stevanović (13, 1:1 Velikonja (16., z 11m), 2:1 Azinović (40). Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener 7, Aliaj 6, Nemanić 7, Azinović 6,5, Slavec 7,5, Vukelić 6,5, Krivičić 6,5 (od 83. J. Humar-) Sever 6,5, Stančič 6,5 (od 88. Ndzengue-), Stevanović 7 (od 90. Salkić-), Ibou Kebe 6. Trener: Andrej Razdrh.

Gorica: Sorčan 7, Celcer 6, Lipušček 5,5, T. Kavčič 6, Šipek 5,5 (od 63. Marinič 6), Grudina 6, Kolenc 5,5, Osuji 6, Velikonja 5,5, Filipović 5,5 (od 80 Hodžić-). Trener: Saša Kolman. Rumeni kartoni: Azinović, Stančič, Krivičič, Aliaj.

A že minuto pozneje je bilo 1:1. “Žal se nam prevečkrat zgodi naivna napaka, tako je bilo tudi tokrat, sicer bi bilo izhodišče pred povratno tekmo verjetno boljše,” je menil domači trener Andrej Razdrh. V kazenskem prostoru domačih je sicer vso sezono zanesljivi kapetan domačih Antonio Azinović nespretno igral z roko, sodnik Nejc Kajtazović pa je upravičeno pokazal na belo piko, iz katere je bil kot običajno izvajalec Etien Velikonja. V nadaljevanju se je igra umirila, domači so sicer pritiskali, imeli več priložnosti, izvajali so tudi več kotov. Pred koncem prvega dela igre pa je sledila nova hitra akcija, podaja racionalnega Marka Vukelića z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil na kakšnih štirih metrih od vrat Azinović, ki se je z natančnim strelom odkupil za povzročeno enajstmetrovko.

V drugem delu je bil začetek zadržan, lepi priložnosti za domače je imel najprej Stevanovič, a je bil na mestu Sorčan. Pozneje so gostitelji začeli popuščati, svežine je bilo vse manj, niti igre v zvezni vrsti so prevzeli Goričani. A zadnja sežanska ovira je bil zelo razpoloženi vratar Arian Rener. Nevarna strela Roka Grudine v 56. in 84. minuti je dobro ubranil, pri akciji Velikonje v 70. minuti pa mu je pomagal tudi Klemen Nemanič. Velikonja se je takrat sam znašel pred Renerjem kakšnih šest metrov od gola, vendar je bil njegov strel preslaboten. Rener se je žoge dotaknil, pred golovo črto pa jo je nato izbil Nemanič. Do konca tekme pravih priložnosti ni bilo več, so pa zato morali nogometaši Gorice po zadnjem sodnikovem pisku poslušati predavanje navijaške skupne Terror boys, Sežano pa so zapuščali izjemno razočarani. “Tekmo bi najkrajše opisal tako: prvi polčas je igral Sorčan, v drugem pa Rener,” je bil redkobeseden zelo razočarani trener Gorice Saša Kolman.


Najbolj brano