Hrvat upa, da bo v nedeljo v finalu

Lahki skifist Rajko Hrvat je edini slovenski predstavnik na letošnjem evropskem prvenstvu v veslanju, ki ga bo konec tedna gostil Luzern. Izolan poudarja, da si želi finale, kjer pa je na koncu vse možno.

Rajko Hrvat želi v Luzernu veslati v finalu.  Foto: Veslaška zveza Slovenije
Rajko Hrvat želi v Luzernu veslati v finalu.  Foto: Veslaška zveza Slovenije

LUZERN > “Favoriti prihajajo klasično iz najmočnejših veslaških držav - Italije, Nemčije, Velike Britanije ... Vedno je zraven še kdo. Upam, da bom v nedeljo zraven tudi jaz. Osnovni cilj je seveda uvrstitev v veliki finale, to pa je vsakič posebna tekma, kjer so možna presenečenja,” je po prihodu v Švico povedal Izolan Rajko Hrvat.

Kot pravi, je zanj najbolj pomembno, da je sezono začel zdrav. Regate na Bledu, v Zagrebu in prva tekma svetovnega pokala v Bolgariji so mu pred Luzernom pokazale pomanjkljivosti, ki jih je v zadnjih tednih skušal popraviti. “Popravil sem svojo pripravljenost, tudi plovnost čolna je boljša. Zdaj moram to potrditi še na tekmi, kjer bo zelo pomembno predvsem, da popravim prvi del tekme, kjer nazadnje ni šlo po željah.”

V majskem terminu je vselej vprašljiv tudi finiš. “Upam, da ga ne bom potreboval,” v šali o finišu pravi 32-letni Hrvat, ki ima doma že kolajni z evropskih prvenstev 2015 in 2016, in dodaja: “Če do tega pride, finiš pač mora biti dober.”

Na prvenstvu bo nastopilo približno 600 veslačev iz 34 držav.


Najbolj brano