Pevci OŠ Koper so najbolj prepričali žirijo

Otroški pevski zbor Osnovne šole Koper pod vodstvom Ingrid Poropat je na mednarodnem zborovskem tekmovanju In coro per un sogno v Italiji s skladbama Moja Slovenija (Aleš Lavrič) in Cogli l`occasione (Marco Ramanello) zasedel prvo mesto.

 Foto: OŠ Koper
Foto: OŠ Koper

BUSCA > Na mednarodnem zborovskem tekmovanju In coro per un sogno v mestu Busca v pokrajini Cuneo so se predstavili z dvema skladbama, z obvezno Cogli l`occasione in izbrano Moja Slovenija. S slednjo so želeli ponesti lepote naše države in moč majhnega naroda tudi pevcem ostalih držav in širom po Italiji.

V konkurenci devetih zborov iz Italije, Hrvaške in Argentine v kategoriji do 13 let so petčlansko žirijo pevci OŠ Koper prepričali s tehnično dovršenostjo in odlično interpretacijo. “Žirijo so prepričali predvsem mehkoba petja, čutnost, doživeto izvajanje in interpretacija. Seveda so otroci skladbi zapeli vokalno in tehnično brezhibno,” je na uspeh 36-članskega zbora ponosna Ingrid Poropat. Za doseženo prvo mesto so prejeli plaketo in finančno nagrado.

“Od otrok dobim najbolj iskren odziv. Zelo sem vesela, ko vidim, da so zadovoljni. In da so zadovoljni starši, ki jih redno vozijo na vaje. Brez njihove pomoči nam ne bi uspelo,” dodaja. Vaje otroškega pevskega zbora potekajo dvakrat tedensko, pred nastopi in tekmovanji pa tudi ob koncih tedna. “Umetnost je najti pravo mejo, petje mora biti užitek. In moj cilj je prav to, da otroci uživajo,” poudarja Poropatova.

Mednarodno zborovsko tekmovanje In coro per un sogno poteka vsaki dve leti, OŠ Koper je tokrat na njem sodelovala četrtič, a vsakič z drugimi pevci. Na tekmovanju se je skupaj predstavilo 52 zborov v različnih starostnih kategorijah.


Najbolj brano