“Kanta” bo za vedno ostala v Bonifiki

Pred nekaj desetletji je Koper slovel kot vroče športno igrišče, s katerega so gostje redko in težko odnašali točke. A to se je v zadnjem obdobju zelo spremenilo. O nogometu ni vredno izgubljati besed, rokomet je obstal nekje na polovici, zato pa je letos iz pepela vstala košarka, čeprav bi lahko razpravljali o koprskih koreninah kluba. Ampak ko gre za naslov, tovrstne podrobnosti zanimajo le redke.

Marko Jagodić Kuridža (levo) in Marjan Čakarun, prva igralca 
šampionov iz Kopra, z naraščajem Foto: Zdravko Primožič/FPA
Marko Jagodić Kuridža (levo) in Marjan Čakarun, prva igralca šampionov iz Kopra, z naraščajem Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Četudi Bonifika sinoči ni pokala po šivih, so bile tribune prvič po evropskem prvenstvu 2013 spodobno popolnjene, vzdušje pa je v veliki meri spominjalo na pravo fešto. Verjetno se je tudi trener Sixta Jurica Golemac po vodstvu v zmagah z 2:0 zavedal vseh pasti tovrstnih vnaprej dobljenih tekem, kajti ob polčasu kljub prednosti svoje ekipe ni kazal znakov veselja. Goran Jagodnik in še nekateri iz domačega tabora so bili sicer odlično razpoloženi, legendarni koprski navijač Mladen Počkaj pa je namesto rumeno-modrih rokavičk iz omare izvlekel dres Boce Juniors v enakih barvah. Kot da se je zgolj “Golemi” očitno zavedal, da je treba najprej dobiti še tretjo tekmo.

Ciniki bi rekli, da je bilo srečanje zanič, drugi bodo trdili, da sta obe ekipi umirali v obrambi, ampak kmalu se nihče ne bo več spominjal izvedbe, “kanta” pa bo za vedno ostala v Bonifiki. Če bi se zgodil čudež, bi bila njegova glava na tnalu, zato je Golemac tudi prvi prišel do besede: “Serija je bila težka, po mojem mnenju smo igrali slabo, ampak koga zdaj to zanima! Ekipa je pokazala, da ima jajca!" Za najboljšega posameznika finalne serije je bil razglašen Marjan Čakarun: “Dolgo je trajala sezona in tudi nas je malce stisnila utrujenost. Na videz je šlo v finalu gladko, toda vse tri tekme so bile peklensko težke. Komaj čakam na počitnice, vsi skupaj jih potrebujemo!”


Najbolj brano