Pri Vinakopru spet možno zavijanje

Na odseku Šmarske ceste, med poslovalnico Merkur in družbo Vinakoper, je ponovno v veljavi prvotni prometni režim, ki omogoča nemoteno vključevanje in zavijanje na parkirišče ob Vinakopru na eni ter Merkurju na drugi strani.

Na cesti pri Vinakopru in drugih tamkajšnjih trgovinah so odstranili količke in znova omogočili vključevanje in zavijanje na 
parkirišča.
Na cesti pri Vinakopru in drugih tamkajšnjih trgovinah so odstranili količke in znova omogočili vključevanje in zavijanje na parkirišča.  

KOPER > Količke, ki jih je občina postavila pred poletno sezono leta 2017, so odstranili, v kratkem bodo na novo zarisali tudi talno signalizacijo. Spomnimo, da so prejšnji prometni režim vzpostavili na pobudo nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, ki je ocenil, da bi tako izboljšali prometno pretočnost na tem območju.

Novost je takrat precej vznejevoljila tamkajšnja podjetja (Vinakoper, trgovino Merkur in cvetličarno Gea), ki jih o spremembi sploh niso obvestili. Večkrat so opozorili, da to neizogibno vpliva tudi na gospodarsko škodo.

Na koprsko občino so poslali pobudo o ponovni vzpostavitvi prvotnega stanja, tam pa so v začetku leta preverili učinkovitost veljavnega ukrepa in ugotovili, da ta ni dosegel svojega namena. Zato so prometni režim spremenili.


Najbolj brano