V novi številki Primorskih novic preberite

300 kilogramov heroina, ki je v koprsko pristanišče iz Irana priplulo lanskega aprila, sodi med največje zasege te droge v zadnjih letih v Sloveniji. Še večjo količino heroina so v pristanišču zasegli pred zdaj že skorajda 20 leti - v dveh pošiljkah se je skrivalo 360 kilogramov te prepovedane droge. A se je ta zgodba za oba obtožena končala brez obsodbe.

Leta 2000 so v koprskem pristanišču v dveh pošiljkah zasegli 360 
kilogramov heroina.  Zaradi posla sta se zagovarjala državljan BiH 
in Radgončan, a so postopek proti obema pred časom ustavili.
Leta 2000 so v koprskem pristanišču v dveh pošiljkah zasegli 360 kilogramov heroina. Zaradi posla sta se zagovarjala državljan BiH in Radgončan, a so postopek proti obema pred časom ustavili. 

Ko nisi več vreden čaja in tople večerje

Zaradi pomanjkanja kadra in obsežnega seznama osnovnih storitev, za katere je treba doplačevati, postajajo starostniki v domovih za ostarele vedno bolj razčlovečeni, opozarjajo v društvu Srebrna nit. Ob zahtevah, kaj vse se morajo spremeniti država in strokovni delavci, trkajo tudi na vest svojcev, saj so domovi postali odlagališča starih ljudi.

Beočanin, Žigon in Kodelja z oceno dobro

Čeprav mu je po rezultatih javnomnenjske raziskave Ninamedie ocena z lanske 3,92 padla na 3,78 ima ajdovski župan Tadej Beočanin med svojimi občani tudi letos precej visoko stopnjo podpore, ki je med najvišjimi na Primorskem. Veter v jadrih imata tudi dva nova severnoprimorska župana.

Še dva meseca skozi polovično zaprto Zalo, potem pa obvoz čez Novo Gorico in hribe

V ponedeljek so delavci Kolektor CPG polovično zaprli glavno cesto skozi sotesko Zala v Idrijo za potrebe gradnje galerije pod največjo previsno, lani zamreženo skalo. Od 29. julija bodo 34 dni delali ob popolni zapori ceste. Obvozi v Idrijo bodo isti kot ob lanski enomesečni zapori. Še dva dni popolne zapore se obeta konec leta, ko bodo z deli prenehali. Nadaljevali pa bodo konec marca prihodnje leto.

Tajnice iz šestih večjih krajevnih skupnosti so prezaposlili pod okrilje občinske uprave

Pred kratkim so tajnice iz šestih večjih krajevnih skupnosti (Hrvatini, Škofije, Črni Kal, Marezige, Bertoki, Pobegi-Čežarji) prezaposlili pod okrilje koprske občinske uprave. Poslej bodo skrbele za administracijo v dveh ali več krajevnih skupnostih hkrati. V nekaterih KS takšno rešitev pozdravljajo, drugje pa opozarjajo, da gre za nepotrebno centralizacijo in siromašenje podeželja.

“Odpadla lamela ne ogroža varnosti”

Čeprav je v ponedeljek z mostu na Kozini na pločnik pod njim padel dolg kos pločevine, pristojni zagotavljajo, da varnost pešcev na pločniku pod mostom ni ogrožena. Temeljitejšo obnovo mostu pa obljubljajo za prihodnje leto.

Iščejo kompromis, da bi zgradili gostišče

Načrtovana gradnja gostišča na mestu, kjer je nekoč stal hotel Orel, se zapleta zaradi bližnje, dve desetletji stare čistilne naprave, ki občasno zaudarja. Ali jo bodo premaknili niže proti HE Krajcarca ali bodo morda našli kakšno drugo rešitev, se lastnik zemljišča pogovarja s Komunalo Tolmin in Občino Bovec.

Nadaljevalo se je sojenje zaradi nesreče, v kateri je umrl komaj 18-letni voznik skuterja

Okoliščine tragične nesreče, ki se je zgodila sredi septembra pred skoraj štirimi leti na cesti od Kopra proti Šmarjam, bo ponovno preverjal izvedenec za raziskavo prometnih nesreč. Sodnica je ugodila predlogu odvetnika očeta pokojnega motorista, ki je na zatožno klop postavil 50-letnega Tržačana Micheleja P. Sin je zaradi hudih poškodb dan po nesreči umrl v izolski bolnišnici.

Brati, misliti, pisati - tudi danes

Revijo Literatura je še posebej odlikovalo in od konkurence ločevalo “kontinuirano sledenje domači literarni produkciji z refleksivnimi zapisi”, ugotavlja pesnik Uroš Zupan, še zadnji od “staroselcev” v uredništvu 30-letne Literature.


Najbolj brano