“Dirkali”bodo za življenje

Štirje ljubiteljski kolesarji iz Postojne in okolice se v sodelovanju s Kolesarskim klubom Postojna in postojnsko območno enoto Rdečega križa pripravljajo na dobrodelno Dirko za življenje DOS-AED. Zbrane prispevke bodo namenili za nakup enega ali več defibrilatorjev (AED).

Fotografija je simbolična. Foto: Ambrož Sardoč
Fotografija je simbolična. Foto: Ambrož Sardoč

POSTOJNA > Policist Mihael Bezjak, reševalec Klemen Rebec, železničar Marko Kravanja in jamar Gregor Valenčič so se odločili, da svoje veselje do kolesarstva in željo po novih izzivih povežejo z dobrodelnostjo.

Čez natanko dva tedna, 6. junija, se bodo okrog 17. ure izpred hotela Kras odpravili na 1.220 kilometrov dolgo dirko po poti dirke okoli Slovenije DOS-RAS EXTREME, ki je letos sicer ne bo. Na cilj se bodo predvidoma vrnili 8. junija v popoldanskem času.

1.220

kilometrov okoli Slovenije bodo štirje kolesarji prekolesarili v dveh dneh

Zahtevno traso, na kateri bodo premagali 13.500 metrov vzpona in se povzpeli tudi na najvišji slovenski prelaz Vršič, bodo prekolesarili s plemenitim ciljem, da prispevajo k varnejši in bolj zdravi družbi.

“Iz prakse vemo, da je za uspeh preživetja pomembna vsaka sekunda, zato bi z nakupom AED naši skupnosti omogočili dodatno sekundo ali dve, ki sta lahko odločilni v “dirki za življenje',” poudarjajo. Za njihovo varnost, prevoz in opremo bosta skrbeli dve spremljevalni vozili, napredek ekipe in lokacijo pa bo mogoče v realnem času spremljati prek sistema Black blox. Vsem, ki bodo njihov projekt podprli z donacijo, se že vnaprej zahvaljujejo, pri tem pa upajo, da bodo uspeli zbrati dovolj denarja za pokritje stroškov dirke in za nakup vsaj enega avtomatskega eksternega defibrilatorja. Z donacijo en evro jih je mogoče podpreti tudi z SMS sporočilom z besedo DIRKA na številko 1919.


Najbolj brano