V novi številki Primorskih novic preberite

Postojnski župan Igor Marentič je, sodeč po javnomnenjski anketi, še vedno v vrhu najbolje ocenjenih primorskih županov, je pa letošnja ocena za odtenek slabša od lanske. Po zaključku velikih projektov je na vidiku manj novih, sploh takšnih, ki bi prinesli delovna mesta in gospodarski razvoj, kar vprašani navajajo kot eno glavnih težav občine.

Postojnski župan Igor Marentič je, sodeč po  javnomnenjski anketi, 
še vedno v vrhu  najbolje ocenjenih primorskih županov. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Postojnski župan Igor Marentič je, sodeč po javnomnenjski anketi, še vedno v vrhu najbolje ocenjenih primorskih županov. Foto: Veronika Rupnik Ženko

Dobra trojka za Davida Škabarja

Sežanskemu županu Davidu Škabarju so sodelujoči v anketi po pol leta županovanja namenili splošno oceno 3,15, njegovemu predhodniku pa 2,78. Med največjimi težavami občine, ki jih je treba začeti reševati takoj, vprašani navajajo slabo gospodarsko stanje, premalo spodbud za podjetništvo in gospodarstvo ter pomanjkanje delovnih mest.

Išče se kupec za Majske poljane

Upravitelj družbe Primorje - v stečaju je pred kratkim objavil vabilo k dajanju zavezujočih ponudb za nepremičnine na Majskih poljanah v Novi Gorici. Prodajajo se v paketu za najmanj 2,7 milijona evrov, dobil pa jih bo tisti, ki bo ponudil najboljšo ceno. Potencialni kupci imajo čas za oddajo svojih ponudb do 10. julija.

Nad krivolovce tudi forenziki

Sodobne forenzične metode kriminalistom omogočajo, da lahko že s kapljico krvi na kraju krivolova dokažejo povezavo z mesom v skrinji krivolovca. Vodstvo lovske zveze javnosti sporoča, da nezakonitega lova ne tolerira. Za boljšo obravnavo teh primerov so se dodatno usposobili tudi policisti.

Gorici bosta atraktivni samo kot somestje

V soboto bosta župana Nove Gorice Klemen Miklavič in Gorice Rodolfo Ziberna podpisala sporazum o skupni kandidaturi Goric za naziv Evropske prestolnice kulture (EPK) 2025. Na železniški postaji pa bodo odprli pisarno, v kateri bodo skrbeli za dejavnosti, povezane s kandidaturo, odprta pa bo tudi za občane z obeh strani meje.

Tomaž Vencelj: “Moja ključna naloga je prebuditi občane iz apatije”

Tomaž Vencelj, skoraj dve desetletji na vodilnih lokalnih dolžnostih, se je z županovanjem srečal skladno s pričakovanji. S sodelavci je takoj začel racionalizacijo projekta za vrtec v Spodnji Idriji in jeseni napoveduje začetek del. V pripravi so načrti za dopolnitev vodnih virov dolsko godoviške planote, pospešitev gradenj in posodobitev stadiona v Idriji.

Pomembna pridobitev za koprsko podeželje

V nekdanji stari šoli v Sv. Antonu, kjer uspešno deluje Hiša kulture z različnimi ljubiteljskimi dejavnostmi, so odprli prvo vaško knjižnico v slovenski Istri. Uporabnikom bo na voljo približno 1400 enot knjižnega gradiva.

Že obsojeni goljufinji iz Kopra prisodili še dve leti in pol zapora

Dve leti in pol zapora, ki pa ga bo lahko odslužila na odprtem oddelku ženskega zapora na Igu, je koprski okrajni sodnik pred dnevi prisodil 42-letni Valentini V.. Doslej je bila zaradi goljufij obsojena že več kot desetkrat. Krivdo je priznala že pred obravnavo in s tožilstvom sklenila sporazum.

Dan D bo v petek v Križankah predstavil Knjigo pohval in pritožb

Lahko jih hvalite ali kritizirate, pripombe pa dolgoživa skupina Dan D najraje vidi zapisane v Knjigi pohval in pritožb. Osmi album, ki bo v petek ob 21. uri zadonel na koncertu v Križankah, sta Tomislav Jovanović - Tokac in Nikola Sekulović prišla predstavit na Radio Koper, zatem pa sta odgovorila še na nekaj naših vprašanj.

Nejca Gorjana so prijatelji presenetili na Reki

Vogrin Nejc Gorjan se je konec aprila odpravil na dobrodelno veslanje s supom po morju od Dubrovnika do Pirana, ki pa ga bo podaljšal po reki Vipavi do Renč. V soboto so ga v reškem pristanišču presenetili družinski člani, prijatelji in drugi podporniki ter pihalni orkester z Vogrskega. “Presenečenje je bilo neprecenljivo,” navdušenja ni skrival Nejc.


Najbolj brano