Upanje umre zadnje

Upanje umre zadnje. Takšno je vodilo nogometašev Gorice pred sklepnima prvenstvenima obračunoma. V boju za odrešilno osmo mesto mora Triglav izgubiti preostali tekmi, Gorica pa zabeležiti dve zmagi. Za začetek danes z Aluminijem.

Na goriški klopi upajo, da bodo imeli po tekmi z Aluminijem več 
razlogov za zadovoljstvo. Foto: FOTOLADO
Na goriški klopi upajo, da bodo imeli po tekmi z Aluminijem več razlogov za zadovoljstvo. Foto: FOTOLADO

NOVA GORICA > Vse tekme preostalih dveh krogov se bodo pričele istočasno. Tudi danes bodo gledalce v športni park poskušali privabiti z brezplačnim vstopom. Pred tednom dni se je proti Rudarju poteza na tribunah obnesla, manj pa na igrišču, kjer so gostitelji ostali praznih rok. Zgodba se je ponovila tudi v soboto v Murski Soboti, ko Novogoričanom še drugič zapored ni uspelo zatresti mreže tekmecev. Po drugi strani so na dveh tekmah prejeli pet golov. Kako zasukati trend, upoštevaje, da morajo Novogoričani po štirih zaporednih porazih zabeležiti vseh šest točk?

“Ne ubadamo se z izračuni, pač pa le s sledečo tekmo proti Aluminiju. Ni dvoma, da smo sposobni povezati dve zmagi. Dodatnih kvalifikacij sicer ne moremo prezreti. O njih se piše in govori, a še vedno verjamemo, da se jim lahko izognemo,” je povedal Andrija Filipović, ki je ob Etienu Velikonji z osmimi goli najboljši strelec Gorice. Na zadnjih dveh tekmah žoga ne zlepa ne zgrda ni končala za hrbtom nasprotnikovega vratarja, trikrat pa se je tresel okvir vrat. Če bi te žoge v končali v mreži, bi morda pisali drugačno zgodbo. Jasno pa je, da je brez doseženih zadetkov vsako upanje na zmago zaman.

Po drugi strani so se izbranci Saše Kolmana edinkrat veselili zmage, ko so doma odpravili Celje brez prejetega gola. Na prvem spomladanskem obračunu v Kidričevem so bili Novogoričani bolj ali manj nemočni. Poraz z 1:3 je odnesel tudi trenerja Nermina Bašića, gostje pa so edini zadetek dosegli, potem ko je Filipović izsilil enajstmetrovko. Hrvaški napadalec ne meče puške v koruzo, kaj šele da bi preostali tekmi jemal kot formalnost. Pravi, da ni predaje kljub zadnjemu visokemu porazu z Muro. “Primerila se nam je nekoliko slabša predstava proti tekmecu, ki nas je jeseni potisnil v krizo. Večkrat nam je nato zmanjkal tudi ščepec sreče. Je pa res, da jo moramo izzvati in ujeti vseh šest točk. Zmagovalne občutke že pogrešamo, vsekakor bi nam prišli prav tudi v primeru dodatnih kvalifikacij. Verjamemo pa, da lahko uspešno sklenemo sezono že po 36. krogu,” je povedal Filipović. V novogoriške vrste se po odsluženi kazni vrača Rok Grudina, manjkal pa bo poškodovani Semir Smajlagić. Tekmo bo sodil Dejan Balažič iz Ljubljane.


Najbolj brano