Zaposleni razkazali “mamo” Luko

“Zaposleni pravimo mama Luka. In z veseljem jo predstavljamo obiskovalcem z vse Slovenije, da vidijo vse to, kar imamo mi privilegij videti vsak dan,” je obiskovalce pozdravil Boštjan Brlek, sicer vodja področje operative v Luki, v soboto pa eden od vodičev kolesarskega ogleda pristanišča. Pristaniški dan je privabil več kot 4000 obiskovalcev z vse Slovenije.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > “Leto dni sem delal na bencinski črpalki v Luki, tako da jo že poznam, danes pa sem pripeljal otroke, da spoznajo temelj našega istrskega gospodarstva. Enkraten ogled, krasno vodenje,” je ocenil Marko Majkić v dopoldanski kolesarski odpravi. Luko zelo dobro pozna tudi Anton Štifanič: “33 let sem delal v Luki. Na začetku je bilo 200 metrov obale in tri skladišča. A delali smo veliko; enkrat sem zbral 408 delovnih ur v enem mesecu,” se spominja 79-letni luški upokojenec, ki se je na kolesarski ogled Luke Koper s Škofij pripeljal s kolesom.

Letošnji pristaniški dan je sicer posvečen varovanju morja in problematiki plastike v morju. V oceanih vsako leto konča devet milijonov ton plastičnih odpadkov. Boter letošnjega praznika je bil osebnost Primorske Miha Vivoda iz društva Naredi nekaj za naravo, ki je zbudil pozornost javnosti, ko je ob lanskem onesnaženju slovenskega morja in obale, organiziral pobiranje odpadkov iz morja s supi.


Najbolj brano