Gams za “najlepše krožišče”

Krožišče z zahodno vpadnico v Bovec dobiva končno obliko. Krožiščni otok bo krasila skulptura gamsa, ki je skupaj z goro Svinjak upodobljen tudi na občinskem grbu.

Gams in Svinjak (v ozadju levo)  s svojo značilno silhueto poustvarjata  podobo   občinskega grba.  Foto: Neva Blazetič
Gams in Svinjak (v ozadju levo) s svojo značilno silhueto poustvarjata podobo občinskega grba.  Foto: Neva Blazetič

BOVEC > Izvajalec Kolektor CPG je že uredil krožiščni otok in položil asfalt, zunanji obroč otoka so okrasili s tlakovci. “Ko bo vse končano, bo krožišče res nekaj posebnega,” napovedujejo Bovčani.

Pred dnevi je krožišče namreč dobilo svojo maskoto. Krasi ga lesena skulptura gamsa v naravni velikosti, ki je skupaj z goro Svinjak upodobljen v grbu Občine Bovec. Gamsa so postavili tako, da ob pogledu s prave točke, skupaj s Svinjakom v ozadju, ustvarja podobo grba. V teh dneh bodo delavci Komunale uredili še notranjost otoka. “Ko bodo dela končali, bo celotna podoba zagotovo zelo lepa dobrodošlica za vse, ki se bodo pripeljali s kobariške strani,” ocenjuje na občini odgovoren za stike z javnostjo Milan Štulc.

Valter Mlekuž

župan občine Bovec

“Čeprav je Miloš popoln samouk, je gams izdelan tako, da bi bil v čast vrhunskemu umetniku. Ko bodo notranji del krožišča krasile še rože z napisom 'BOVEC', bo verjetno eno najlepših, če ne kar najlepše v Sloveniji.”

Skulpturo je na predlog bovškega župana Valterja Mlekuža izdelal domačin iz Bovca Miloš Domevšček.

Župan je nad skulpturo navdušen in se avtorju zahvaljuje: “Čeprav je Miloš popoln samouk, je gams izdelan tako, da bi bil v čast vrhunskemu umetniku. Ko bodo notranji del krožišča krasile še rože z napisom 'BOVEC', bo verjetno eno najlepših, če ne kar najlepše v Sloveniji.”

Na bovški obvoznici urejajo tudi krožišče z izhodom na letališče in v center mesta. Poleg že obstoječega krožišča na vzhodni vpadnici v Bovec bosta dve novi krožišči omogočili, da bo promet po kraju tekel bolj tekoče in predvsem bolj varno. NB


Najbolj brano