Daleč od doma prvi na vasi

Azija je v veliki meri prevzela organizacijo turnirjev v 3x3 košarki, Piran pa se iz malezijskega Penanga vrača z osmim mestom. V skupinskem delu so Pirančani izgubili proti Kranju, a ga kljub temu izločili.

PENANG > Ko je istrski kvartet Simon Finžgar, Adin Kavgić, Anže Srebovt in Gašper Ovnik z 12:14 izgubil uvodno tekmo s Kranjem (Boris Jeršin, Aleksander Vojičić, Mensud Julević) ter minimalno z 21:20 premagal Južni Peking, mu je slabo kazalo, toda Gorenjci so izgubili proti Kitajcem ter za točko izpadli po čudnem pravilu ulične košarke, ko v primeru izenačenja odloča večje število doseženih košev.

Po dveh odigranih tekmah se je v peklenski skupini s srbskim Limanom in Moskvo poslovila tudi Ljubljana v postavi Dejan Mlakar, Jasmin Hercegovac ter brata Saša in Željko Zagorac, vendar pa niti edini slovenski predstavnik med osmerico ni prišel prav daleč. Piran je namreč s 15:19 klonil proti ruskemu Gagarinu, na vrhu pa ni bilo nič novega: Novi Sad je v četrtfinalu dobil mestni derbi vojvodinske prestolnice proti Limanu in se sprehodil do končne zmage.

Naslednji challenger sledi že prihodnji teden, vendar Pirančani v kitajski Huaqiao ne bodo odpotovali, ravno tako bodo v začetku prihodnjega meseca izpustili turnir najvišje Masters kategorije v Chengduju, zato pa bodo od 18. do 23. junija v Amsterdamu branili slovenske barve na svetovnem prvenstvu.


Najbolj brano